Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

NOS lanceert mobiel platform

De NOS heeft dinsdag een speciaal mobiel platform gelanceerd waarop het laatste nieuws, Teletekst, weer, sport en file-informatie te volgen is. Ook toekomstige sportevenementen, waarvoor de NOS de uitzendrechten heeft, zijn op het mobiele platform te bekijken.

Het hart van het mobiele platform van de NOS is de speciaal ontwikkelde NOS Mobiel applicatie die mensen gratis kunnen installeren op hun mobiele telefoon. Via dit stukje software krijgt het publiek direct toegang tot Teletekst, het laatste NOS Journaal, sportnieuws, weerberichten, verkeersinformatie en live televisie via de nieuwszender NOS Journaal 24 en themakanaal Politiek 24. De software is geschikt voor de grote mobiele platformen van dit moment. In de toekomst zal er ook voor Android en de iPhone een geschikte applicatie komen. 

De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met de NPO (Nederlandse Publieke Omroep), het Britse bedrijf weComm en Triple IT uit Alkmaar. Op korte termijn komt binnen de applicatie ook een selectie uit Uitzending Gemist beschikbaar en kunnen programma’s van andere publieke omroepen live bekeken worden.

Daarnaast kunnen alle grote sportevenementen, waarvan de NOS de mobiele rechten heeft, live gevolgd worden. De Olympische Spelen in China zullen bijvoorbeeld via minimaal 6 parallelle TV kanalen live te volgen op de mobiele telefoon. Voor het komende EK voetbal heeft de NOS helaas geen mobiele uitzendrechten.

Naast de speciale applicatie heeft de NOS dinsdag ook een nieuwe NOS Mobiel website gelanceerd. Deze is te vinden op http://m.nos.nl en is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Momac. De website is een alternatief voor mensen die niet over de applicatie beschikken en geoptimaliseerd voor gebruik met een kleiner scherm. Tevens is er een speciale Teletekst applicatie ontwikkeld waarmee gemakkelijk de NOS Teletekstpagina’s geraadpleegd kunnen worden. Deze applicatie wordt aangeboden aan BlackBerry- en iPhonegebruikers. Geïnteresseerden kunnen de teletekstapplicatie via http://www.nos.nl/mobiel downloaden en installeren.

De NOS mobiel applicatie is gratis te downloaden en gebruiken, maar voor de dataverbinding moet wel aan de operators betaald worden. De applicatie maakt namelijk gebruik van een umts-verbinding. Via http://m.nos.nl/nosmobiel is de applicatie te vinden, of door een sms met NOS mobiel naar 9090 te sturen.

Bron: Connexie

 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie