Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nokia N96 en 3 andere nieuwe modellen

Nokia heeft in Barcelona vier nieuwe mobiele telefoons gelanceerd, waaronder twee opvolgers van populaire modellen. De Finse fabrikant presenteert eveneens een update van zijn navigatiesoftware, Maps 2.0, die nu ook aanwijzingen voor voetgangers bevat.

De nieuwe Nokia toestellen maken volop gebruik van de mogelijkheden van internet, zoals nieuwe vormen van samenwerking en informatie-uitwisseling. “We zijn druk doende het Internet te bevrijden van de beperkingen die aan de PC kleven en openen met deze nieuwe toestellen een rijke verscheidenheid aan nieuwe mobiele mogelijkheden,” aldus de baas van Nokia.

Vier nieuwe toestellen
Nokia toont op het Mobile World Congress de N96, N78, Nokia 6220 classic en Nokia 6210 Navigator. Ze beschikken allemaal over functies als wandelnavigatie en geotagging¹ tot films kijken en clips en foto’s uitwisselen. Hier alvast een voorproefje. Binnenkort zijn alle specificaties te vergelijken in ons Toesteloverzicht.

Het meest opvallende model is de Nokia N96, een upgrade van de N95, een bestseller van Nokia. Het nieuwe multimedia-model is uitgerust met een groter scherm (2,8-inch), meer geheugen (16 gigabyte) en  geoptimaliseerd voor het afspelen van video- en TV-beelden.  De dual-slide  komt in het derde kwartaal beschikbaar en kost zo'n 550 euro. Waarschijnlijk wordt het toestel goedkoper, omdat operators klanten doorgaans lokken met goedkope of gratis toestellen
 

De N78 is een echt multimedia monster dat mobiele toegang biedt tot muziek, navigatie en fotografie. Het toestel is geschikt voor Nokia Music Store, Nokia Maps en Share on Ovi*,  allemaal online diensten van het Finse bedrijf.  De Nokia N78 ligt in het tweede kwartaal in de winkel.De Nokia 6220 classic is een veelzijdig toestel met 5-megapixel camera en A-GPS functionaliteit (geotagging) met rijke uitwisselingsmogelijkheden. De gebruiker kan foto's en filmbeelden vastleggen, beheren, bewerken en uitwisselen, online of tussen twee toestellen, terwijl de beelden ook op een tv kunnen worden bekeken. Wordt verwacht in het  derde kwartaal van 2008 in een select aantal landen.

Tenslotte de Nokia 6210 Navigator, het eerste GPS-ondersteunende mobiele toestel met ingebouwd kompas voor wandelnavigatie. Deze slider wordt geleverd met Nokia Maps 2.0** en geeft de gebruiker zowel gesproken als visuele instructies. Dit toestel wordt in het derde kwartaal leverbaar op een aantal markten.

* Share on Ovi: een communityplatform waar Nokia gebruikers elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen samenwerken. Het platform ondersteunt meer dan 100 mediatypes met onbeperkte opslagcapaciteit en onbeperkte maandelijkse uploads.

** Nokia Maps 2.0 is uitgebreid met ‘Walk’, een op de voetganger afgestemde navigatiemodule, en biedt daarnaast ook het autonavigatiesysteem 'Drive’ .

¹ geotagging is het toekennen van de geografische gegevens, zoals de hoogte- en breedtegraad, aan foto's, video's en andere media.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie