Nog dit jaar mobiel bellen via Ziggo

door Anniek Kruijer (3 reacties)

Ziggo gaat nog dit jaar mobiel bellen aanbieden. Of het kabelbedrijf dit samen met UPC doet, is niet bekend. Ziggo brengt voor 1,5 miljard aan aandelen in de markt om daarvoor een prijsvechter in de mobiele telefonie te lanceren.

De kabelaar heeft van toezichthouder OPTA al een blok met 100.000 mobiele telefoonnummers* toegekend gekregen. Deze moeten voor januari 2012 in gebruik worden genomen. Dit stelt persbureau Bloomberg na gesprekken met Cinven en Warburg Pincus, de investeerders achter Ziggo.

Nieuwkomers
Vorig jaar wisten Tele2 en Ziggo -samen met UPC- frequentieruimte te bemachtigen voor mobiel internet. Zij waren daarmee de nieuwkomers op de markt naast KPN, Vodafone en T-Mobile. 

Alleen Ziggo lijkt van plan op korte termijn mobiele telefonie te gaan verkopen. UPC heeft namelijk geen nummers van de OPTA gekregen. Eerder bood UPC wel prepaid, maar stopte daarmee in 2009. De diensten van UPC Mobile werden op 1 juli van dat jaar ondergebracht bij T-Mobile. 

Veiling frequenties
In 2012 worden extra frequenties geveild om het toenemend gebruik van mobiel internet en smartphones te kunnen faciliteren. Ook de bestaande GSM-frequenties, die in 2013 aflopen, komen dan opnieuw onder de hamer.

* de nummerreeks 068-6500000 t/m 068-6599999

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reacties (3)

Geplaatst door: Carla Staal

Vind het wel eens goed dat er vanuit eigen streek wordt gehandeld met mobiele telefonie. Ik heb nog een abonnement tot half augustus 2013. Mijn interesse is gewekt. Misschien een goede samenwerking met Sony mobieltjes. Ik heb de sony experia mini pro. Deze is klein maar fijn. Zo`n grote mobiel vind ik maar niets. Er zit bij mij internet op maar deze gebruik ik weinig vanwege de grote van het scherm. Deze zouden ze evt. weg kunnen laten. Het zou wel handig zijn als je goed skype zou kunnen ontvangen op je sony toestel. Ik zou het wel leuk vinden als er een landelijk merk komt voor een mobiel toestel. Al die verschillende providers. Het wordt alleen maar moeilijker gemaakt om te kiezen. We zouden daarmee de Nederlandse markt beschermen. Het lijkt wel een groot slagveld die concurrentie. Beter samen te werken.

Geplaatst door: Bert Petten

Wanneer gaat het mobiel bellen bij jullie van start en wat zijn de kosten cq aanbiedingen?
Mijn contract bij KPN loopt n.l. eind november 2012 af.

Geplaatst door: Rene Jansen

Wil daar zeker meer over weten , zeker nu mijn huidige abonnement eind dit jaar afloopt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.