Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nog dit jaar maximumtarief 0900-nummers

Straks weet u voorafgaand aan het gesprek hoeveel u  maximaal moet betalen wanneer u naar een 0900-nummer belt. Nog dit jaar moeten bedrijven namelijk melden hoeveel zo'n gesprek gaat kosten. Zij mogen nog wel zelf de hoogte van dit bedrag vaststellen. Hiermee wil staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken de ongelimiteerde tarieven voor 0900-nummers aan banden leggen.

De staatssecretaris verwacht dat bedrijven door deze maatregel worden aangespoord de wachttijd binnen de perken te houden. Bij 0900-nummers laat de eigenaar u bellen tegen een normaal of verhoogd tarief. Hij is verplicht u het tarief te melden voorafgaand aan de telefoondienst, maar er bestaan geen regels voor de bereikbaarheid en de kosten van 0900-nummers, die mag een bedrijf dus zelf bepalen.  

De reactie van Heemskerk volgt op een bericht in het AD van afgelopen zaterdag. Die krant heeft onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid van bedrijven. Volgens het AD beginnen bedrijven zich de jarenlange klachten over hun slechte telefonische bereikbaarheid aan te trekken. Uit het onderzoek blijkt dat de wachttijden steeds korter worden. Uit deze test komt zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea als winnaar uit de bus. De Belastingtelefoon, uitkeringsinstantie UWV en de Kamer van Koophandel eindigden onderaan.

In de telecombranche scoort Rabo Mobiel het best, gevolgd door Alice, Tele2 en T-Mobile. Opvallend is dat T-Mobile als enige een gratis nummer heeft voor klantenservice. KPN is met maar liefst vier bedrijven vertegenwoordigd in deze test: KPN Mobiel, Planet Internet, XS4ALL en Speedling. Geen van deze vier bedrijven had de beoordeling zeer goed of goed. KPN en Planet weliswaar ruim voldoende, XS4ALL en Speedlinq niet meer dan voldoende. Ook Casema en @Home vallen in deze categorie.

Zie ook: Bellen naar 0900-nummers vanaf mobiel

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie