Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

NMa akkoord met samengaan Essent en Casema/Multikabel

Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft geen bezwaren tegen de verkoop van Essent Kabelcom aan de investeerders Cinven en Warburg Pincus. Deze beleggingsmaatschappijen gaan de divisie samenvoegen met Casema en Multikabel, waardoor het grootste kabelbedrijf van Nederland ontstaat.

Essent Kabelcom en Casema/Multikabel bedienen samen circa 55% van de Nederlandse huishoudens die een kabelabonnement hebben. Tot nu toe is UPC het grootste kabelbedrijf.

"De toezichthouder constateert na onderzoek dat er door deze concentratie geen economische machtspositie ontstaat of wordt versterkt die negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie'', aldus de kartelwaakhond in een verklaring.

Consumenten krijgen door de fusie niet minder keuzemogelijkheid omdat de drie bedrijven niet in elkaars gebied actief zijn. Daarom is er geen reden om aan te nemen dat de prijzen zullen stijgen volgens de NMa. Ook het aanbod aan televisiezenders zal niet verminderen, denkt de autoriteit. Verder blijkt uit onderzoek dat het samengaan geen negatieve gevolgen heeft voor opkomende alternatieven, zoals digitale ether televisie of tv via internet.                                                                 

Essent Kabelcom (@Home) en Casema/Multikabel leveren in hun eigen gebied via de kabel radio- en televisiediensten, breedband internetdiensten en telefoniediensten aan. Casema is actief in het noordelijk deel van Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant, Multikabel in Noord-Holland en Essent Kabelcom in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg.

De NMa beoordeelt bij fusies en overnames of een economische machtspositie ontstaat of wordt versterkt. Een dergelijke machtspositie kan nadelige gevolgen hebben voor de prijs, kwaliteit en diversiteit van het aanbod. De NMa kan in dat geval voorwaarden verbinden aan een fusie of een fusie verbieden.

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.