Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwtjes van Mobile World Congress

door Jeanet Woldring

In Barcelona is maandag het vierdaagse Mobile World Congress van start gegaan. De belangrijkste spelers uit de telecomindustrie zijn hier aanwezig én Ben(com) volgt de ontwikkelingen op de voet.  Het meest opvallend: mobieltjes op zonne-energie.

Naar verwachting zal de sfeer dit jaar bedrukter zijn dan voorgaande jaren nu ook de mobiele telefoniesector de gevolgen van de crisis begint te voelen. De markt van de mobiele telefoons kent al tien jaar lang een ononderbroken groei, maar volgens onderzoeksinstituut Gartner zou de verkoop van telefoons in 2009 voor het eerst dalen. Ook de groei van het aantal abonnees zou krimpen. 

Volgens Ben is er op de beurs weinig van te merken en wordt het woord crisis nauwelijks gehoord. De nadruk ligt bepaald niet op meer eenvoud, maar op multimedia, internet, muziek en camera. Mobiele operators komen met mobieltjes onder eigen merk, waarbij eenvoud evenmin voorop staat. Zo lanceert Vodafone zijn eerste telefoon met ingebouwde GPS en komt T-Mobile met mobieltjes die direct toegang bieden tot Web'n'Walk.

Samsung: zonne-energie, beamer, AMOLED
Samsung presenteert in de Spaanse kustplaats de Blue Earth: de eerste telefoon met volledig touchscreen die wordt gevoed door zonne-energie. Aardig is ook de 'eco-walk' functie die je stappen telt en berekent hoeveel CO2-uitstoot je bespaart door te lopen in plaats van de auto te gebruiken.

Verder komt Samsung met een mobieltje met ingebouwde beamer. Daarmee kun je filmpjes, foto's en presentaties op de telefoon projecteren op een muur of A4'tje. De nieuwe Samsung Omnia HD Ultra Touch is voorzien van 'AMOLED': (Active Matrix Organic Light-Emitting Diode) een nieuwe technologie die zorgt voor een kristalhelder beeld op het touchscreen display. 

Sony Ericsson
Toestelfabrikant Sony Ericsson toont een opmerkelijke smartphone onder de (voorlopige) naam Idou. Het toestel dat vanaf de tweede helft van 2009 beschikbaar zal zijn, heeft maar liefst een 12,1 megapixel fotocamera met intuïtieve bediening. Het is een soort iPhone die op Symbian draait. Video’s, muziek, films, tv-series en videoclips worden afgespeeld in 16:9 breedbeeld. Volgens Sony Ericsson vertolkt Idou de toekomst van mobiel entertainment. 


Volg op Bellen.com meer interessant mobiel nieuws uit Barcelona en ontdek in de Toestelwijzer binnenkort de nieuwste gsm's. 

Beluister Ben vanuit Barcelona op Business Nieuws Radio (15.54 uur) 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie