Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwjaarswensen via 4G verdubbeld

door Jeanet Woldring

Klanten van Vodafone en KPN brachten hun nieuwjaarswensen massaal over via mobiel internet. Bij Vodafone werd tussen 18.00 uur en 04.00 uur ruim 30 terabyte aan data verbruikt, een stijging van 114 procent ten opzichte van een jaar eerder. KPN meldde eveneens een verdubbeling in de periode tussen 22.00 uur en 04.00 uur.

Verdubbeling datagebruik

Volgens KPN ligt de forse toename van het mobiele dataverkeer in lijn met de trend van afgelopen jaar. Daarin verdubbelde het datagebruik door klanten. De jaarwisseling is traditioneel de drukste periode van het jaar voor het mobiele netwerk.

Ook nog veel belletjes

Volgens Vodafone bleven mensen ook veel bellen: er werden een kleine 7 miljoen telefoontjes gepleegd. Het aantal gesprekken lag daarmee echter 3,6 procent lager ten opzichte van een jaar eerder. Bij KPN bleef het aantal gesprekken met 5 miljoen circa gelijk aan een jaar eerder.

Sms- verkeer afgenomen

Het traditionele sms-verkeer nam af. Mensen verstuurden via Vodafone 30 procent minder berichten. De storing bij Whatsapp donderdagavond zorgde wel voor een korte piek van het aantal verstuurde berichten via de sms. Via KPN werden 5 miljoen sms-berichten verstuurd. Dat is een miljoen berichten minder dan een jaar eerder.

Update 3-1-2016: T-Mobileklanten brachten hun nieuwjaarswensen eveneens massaal over via mobiel internet. Het 4G-netwerk van T-Mobile registreerde ruim 13 terabyte aan dataverkeer. Daarnaast werden er circa 1,9 miljoen telefoontjes gepleegd.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie