Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwerwets nieuwjaarskaart versturen via mobiel

Vanaf vandaag is het met Mgreetings.nl mogelijk om iemand per mobiele telefoon kerst -en nieuwjaarskaarten te versturen.  De gebruiker is hierbij niet afhankelijk van één provider.  

Mgreetings.nl zegt het eerste Nederlandse bedrijf te zijn dat zich volledig toelegt op deze nieuwerwetse manier van kaarten versturen. Wie er achter het bedrijf zit, wordt niet op de website bekend gemaakt, evenmin wordt duidelijk waar het fysiek gevestigd is. Hoewel het versturen van Kerst- en nieuwjaarskaarten via Mgreetings.nl vanaf vandaag mogelijk is volgens het persbericht, is het sturen van  andere mobiele wenskaartjes al veel langer mogelijk.

Met deze service kan men op twee manieren een mobiel kaartje sturen: via www.mgreetings.nl of via de WAP-site met adres wap.mgreetings.nl. Voor wie in het bezit is van een WAP-toestel  kan op z'n mobieltje surfen naar laatstgenoemde site en dus direct en overal een kaartje sturen. Op beide sites zijn kaarten te vinden uit de bekende Doodles-collectie. Deze zijn onderverdeeld in categorieën zoals Afspraak, Liefde en Vriendschap.

Aan een mobiel kaartje (Mgreeting) kan een persoonlijke groet toegevoegd worden. Eerst moet het eigen telefoonnummer en daarna het nummer van de ontvanger worden ingevuld, waarna de kaart kan worden verstuurd. Als de kaart wordt bekeken door de ontvanger krijgt de verzender vrijwel meteen een sms met een ontvangstbevestiging. Mgreetings.nl berekent eenmalig kosten voor het versturen van een kaart en is geen abonnementsdienst.  Een mobiel kaartje sturen kost € 1,50   en €0,70 voor een kaart-ontvangstbevestiging. Dit bedrag wordt automatisch verrekend met de eerstvolgende telefoonrekening, of in geval van prepaid, met het beltegoed. Mgreetings berekent de ontvanger geen kosten. 

'Het werkt verrassend en heel persoonlijk. Omdat mensen meestal hun mobieltje bij zich hebben, komt de boodschap in vergelijking met gewone postkaarten of email-greetings direct aan, ' zegt Yvo Thal, woordvoerder van Mgreetings.nl. 'Bovendien betekent een grappig kaartje vaak meer dan een SMS. Het is erg leuk om iemand zo te laten weten dat je hem of haar speciaal vindt, zeker op het moment dat jij dat zo voelt!'

Bij Mgreetings.nl wordt gebruik gemaakt van recente mobiele technologieën, zoals WAP (browsen van internet op de mobiele telefoon) en MMS (sms met een afbeelding). De applicatie is door Wireless Services ontwikkeld en zo gebouwd dat de verzender niet van tevoren hoeft te weten welk type telefoon de ontvanger heeft. Zij die geen toestel hebben dat WAP en/of MMS ondersteunt ontvangen een sms met daarin een link naar het internet waarop ze hun ontvangen kaart kunnen bekijken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie