Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe wetgeving betaalde informatienummers

door Jeanet Woldring 4 reacties

Per 1 oktober 2008 is nieuwe wetgeving van kracht waardoor het voor de consument duidelijker wordt welke tarieven hij betaalt voor het bellen naar informatienummers. Dat heeft OPTA bekendgemaakt.

Onder betaalde informatienummers vallen niet alleen 0900 (serieuze informatie), 0906 (erotiek), 0909 (amusement) maar ook de 18xy reeks voor nummerinformatie. Voor het bellen naar een informatienummer met een minuuttarief van meer dan 15 cent per minuut geldt dat naast het tarief per minuut, het maximumtarief per gesprek gemeld moet worden. Daarnaast moet het duidelijk zijn hoe hoog de extra kosten zijn voor het gebruik van een mobiele telefoon om naar betaalde informatienummers te bellen.

Maximumtarief per gesprek
Via 0900 nummers bieden veel bedrijven zoals verzekeraars, energie- en  telecombedrijven telefonische service aan de klant. De toezichthouder vindt het niet aanvaardbaar dat een consument, door lang in de wacht te staan, betaalt voor de slechte bereikbaarheid van een bedrijf. De wetgever heeft daarom de regels voor het bellen naar een 0900 nummer aangescherpt: bij een tarief van meer dan 15 eurocent per minuut moet het bedrijf ook een maximumtarief per gesprek melden. De hoogte van dit maximumtarief is niet in de wet vastgelegd.

Voorbeeld:  wie voor vragen over goedkoper bellen of internetdiensten naar 0900-BENCOMNL (0900 2362666) belt, krijgt nu te horen hoeveel dit nummer per minuut kost én het maximumtarief van het gesprek. Aangezien bellers bij ons niet of nauwelijks in de wacht staan, zal het maximumtarief gelukkig nooit bereikt worden!

Door bij elk gesprek vooraf te melden hoeveel de telefonische service maximaal gaat kosten, wordt het mogelijk voor bedrijven om zich op dit punt te onderscheiden. Als een consument onverwacht langer dan 10 minuten in de wacht wordt gehouden, dan kan dit volgens de nieuwe regels duiden op misbruik. Telecomwaakhond OPTA gaat deze tariefmeldingen controleren. Wordt een overtreding geconstateerd, dan deelt de toezichthouder in eerste instantie een waarschuwing uit.

 "…plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon" mag niet meer!
Mobiele providers kunnen voor het bellen naar betaalde informatienummers extra kosten in rekening brengen voor het telefoongesprek, de zogeheten verkeerskosten. Consumenten hebben vaak totaal geen weet van de hoogte van deze kosten, die vooral voor prepaidklanten extreem hoog kunnen zijn! Zelfs de klantenservice weet vaak niet eens wat deze kosten zijn en op de websites van de aanbieders is de informatie niet of nauwelijks te vinden.* 

Daarom moet, naast de tariefmelding voor de informatiedienst ook melding worden gemaakt van de verkeerskosten die de mobiele aanbieder in rekening brengt. De melding "plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon" volstaat niet. Het moet voor de consument duidelijk worden wat het telefoontje hem extra gaat kosten door of het exacte verkeerstarief of relevante informatie over dat tarief te vermelden.

Klachten melden bij ConsuWijzer
U kunt klachten over de tariefmelding en onverwachte lange wachttijden via een speciaal formulier aan ConsuWijzer melden. Deze signalen komen direct bij OPTA terecht. 

* Bellen.com heeft een speciale pagina voor Mobiel naar 0900-nummers bellen waar deze verkeerskosten wel vermeld worden 

Zie ook: Tariefvergelijking voor bellen via een 0900-provider

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (4)

Geplaatst door: BMWMaX ()

[quote]Wilt u in plaats van het dure 0900 nummer het normale nummer weten? Surf dan naar www.vraagalex.nl of www.vraagsander.nl [/quote]

Leuk als je er eigenlijk niets mee kan want men weigert resoluut je te woord te staan, heb ik ervaren, als je gebruik maakt van een gewoon nummer. Of je krijgt te horen dat het nummer vanuit Nederland niet geldig is als je met je mobiel belt.

Geplaatst door: BMWMaX ()

"Wilt u in plaats van het dure 0900 nummer het normale nummer weten? Surf dan naar www.vraagalex.nl of www.vraagsander.nl "

Leuk als je er eigenlijk niets mee kan want men weigert resoluut je te woord te staan, heb ik ervaren, als je gebruik maakt van een gewoon nummer. Of je krijgt te horen dat het nummer vanuit Nederland niet geldig is als je met je mobiel belt.

Geplaatst door: Roland ()

Verder zou ik graag willen zien dat de melding "voor dit informatie nummer betaald u het lokale tarief" gewijzigd gaat worden wat nu de lokale kosten zijn. Want wat wordt er precies verstaan onder lokale tarief? Bij sommige providers is dat 4 eurocent per minuut maar dat kan ook 2 eurocent per minuut zijn.

Geplaatst door: Roland ()

Wilt u in plaats van het dure 0900 nummer het normale nummer weten? Surf dan naar www.vraagalex.nl of www.vraagsander.nl

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie