Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe Telfort bundels voor mobiel internet

1 reactie

Telfort heeft sinds enkele dagen haar producten voor mobiel internetten gewijzigd. De abonnementen heten Telfort internet unlimited voor gebruik onderweg op een laptop en Surf & mail unlimited bundel, uitsluitend bedoeld voor mailen, surfen en chatten voor gebruik onderweg op een mobiele telefoon. Daarnaast is er nog Mobiel internet zonder bundel waarbij je € 0,25 per 100 kB betaalt.

De term 'unlimited' wordt nu dus ook gehanteerd voor dataverkeer, maar net als bij andere operators -uitgezonderd T-Mobile- is het gebruik niet ongelimiteerd of onbeperkt. Zoals bericht is Vodafone voor de uitdrukking 'onbeperkt' onlangs nog op de vingers getikt. Ook Orange spreekt van 'onbeperkt toegang' waarbij je 'voor 25 MB per maand gratis kunt internetten'.

Hieronder de nieuwe producten en voorwaarden (pdf) van Telfort:

- Surf & mail unlimited voor € 10 per maand
Bedoeld voor surfen, mailen en chatten op je mobiel, met een maximale up- en downloadsnelheid van 128 kb/s. Activeren en stopzetten wanneer je maar wilt in combinatie met Telfort belbundel, Telfort unlimited of Telfort sim-only (in de voorwaarden staat: geen minimale looptijd, opzegtermijn drie maanden).
 
Er geldt een fair use policy. Dit betekent dat Telfort je bij regelmatig niet-normaal, oneigenlijk dan wel excessief gebruik zal informeren en sommeren het gebruik aan te passen. De bundel mag niet gebruikt worden om te bellen via mobiel internet (VoIP) en ook niet in combinatie met een modem voor laptop of pc. Het is niet toegestaan om met deze bundel gebruik te maken van streaming, voice-over-IP, pushmail, VPN en andere handelingen waarbij een grote hoeveelheid data wordt verbruikt.

- Telfort internet unlimited  voor € 45,22 per maand 
Bedoeld voor gebruik onderweg bij een pc-kaart of usb-modem in je laptop. Voor een vast bedrag per maand kun je zorgeloos (dezelfde term die Vodafone gebruikt!) internetten met een maximale up- en downloadsnelheid van 384 kb/s.

Er geldt een 1GB fair use policy. Dit betekent dat je zonder meer gebruik kunt maken van 1GB aan dataverkeer en dat Telfort je bij regelmatig niet-normaal, oneigenlijk dan wel excessief veel extra gebruik zal informeren en sommeren het gebruik aan te passen. Het abonnement biedt toegang tot het internet inclusief e-mail, chat, VPN en beperkt gebruik van downloading of streaming. Voor spraak, sms en mms gelden de buitenbundeltarieven van Telfort belbundel.

Verder zijn de volgende voorwaarden nog van toepassing op beide abonnementen:
De diensten zijn voor persoonlijk en privé gebruik en normaal gebruik (mobiel bel- of data verkeer geïnitieerd van een mobiel toestel of modem). Ieder ander gebruik van Telfort unlimited, Telfort internet unlimited of surf & mail unlimited bundel zoals gebruik van SIM box of GSM box; langdurig openstaan van een verbinding (bijvoorbeeld voor gebruik als babyfoon, radio of download verbinding); gebruik voor commerciële doelen zoals doorverkoop van de Dienst; gebruik door derden; gebruik van de Simkaart in meer dan twee verschillende mobiele telefoontoestellen, of andere apparatuur is niet toegestaan.

Mobiel internet is inclusief het gebruik van Telfort Spot, een mobiele startpagina met o.a. toegang tot Google, games en nieuws. Net als op internet is er een aantal diensten op mobiel internet waarvoor bij gebruik ervan extra betaald moet worden, zoals ringtones, games of erotiek. Dit staat duidelijk aangegeven.

De tarieven gelden alleen voor gebruik in Nederland. Wie een bundel of abonnement heeft afgesloten vóór 11 juni 2007 of mobiel internet via GSM-data gebruikt, betaalt mogelijk andere tarieven.

Mobiel internetten op Bellen.com
Meer informatie over mobiel internetten op een mobiele telefoon of laptop vindt u hier. Ook kunt u alle abonnementen vergelijken, zowel voor gebruik op een laptop als op een mobiele telefoon.

Reacties (1)

Geplaatst door: Jeroen ()

Sinds 20 juni, kan ik ipv de redelijk snelle EDGE verbinding alleen nog maar een GPRS verbinding op mijn laptop in combinatie met USB modem krijgen. Dit zou volgens de specificatie van Telfort maximaal een UMTS verbinding moeten zijn, welke volgens het overzicht optimaal is op de plaatsen waar ik deze gebruik. Hebben meerdere mensen hier ervaring mee?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie