Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Nieuwe Skype-achtige dienst voor mobiel bellen

Leestijd: 2 minuten

Het Zweedse bedrijf Rebtel komt met een Skype-achtige dienst waarmee het mogelijk is om met het mobieltje goedkoop internationaal te bellen. De dienst is deze week in dertig landen geïntroduceerd, waaronder Nederland. Dit berichtte Nu.nl afgelopen vrijdag.

Er wordt gebruik gemaakt van voice-over-ip (VoIP), de techniek om via internet te bellen. Rebtel, dat nog in een Beta-fase verkeert, werkt op een Skype-achtige manier, echter alleen voor de mobiele telefoon. 

Wie zich registreert, krijgt van Rebtel een vast nummer toegewezen dat gekoppeld wordt aan het mobiele nummer. Via dit nummer is het mogelijk goedkoop te bellen. Degene die gebeld wordt, krijgt via sms ook een ander nummer, dat in het vervolg ook gebruikt kan worden.

Hoe werkt het?
Een persoon uit Amsterdam krijgt bijvoorbeeld een lokaal Amsterdams nummer, terwijl zijn gespreksgenoot in Londen een lokaal Londens nummer krijgt om hem te kunnen bereiken in Amsterdam. De twee lokale gesprekken verlopen dan via VoIP.

REBin en REBout
Er zijn twee verschillende diensten: REBin en REBout. De eerste is wat minder gebruiksvriendelijk, maar is wel goedkoper.  

Wat kost het?
De dienst kost 1 dollar per week, ongeacht het aantal gesprekken. Verder betaalt u alleen de lokale gesprekskosten van uw mobiele aanbieder. Voor REBout wordt een minuutprijs berekend voor het internationale deel van het gesprek. Zo is het tarief voor Nederland  2 dollarcent  naar het vaste net en 27 dollarcent naar mobiel, naar Frankrijk kan voor 20 dollarcent per minuut gebeld worden en Italië kost 32 dollarcent. 

Mobiele belkosten
De kosten rondom mobiel bellen staan de laatste tijd volop in de belangstelling. Zo hebben de Opta en de Europese Commissie zich onlangs uitgesproken voor aanzienlijk lagere 'roaming' tarieven. Vorig jaar al heeft Vodafone daartoe de zogeheten Vodafone Passport tarieven in het leven geroepen, waarbij men zijn 'thuistarief mee op reis neemt' en zodoende voordelig kan bellen in het buitenland. Verder kondigde Orange vorige week een dienst aan waarbij binnenshuis via het mobieltje tegen het goedkopere VoIP-tarief kan worden gebeld.

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie