Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Vergelijk en kies de beste deal

Nieuwe Samsung Galaxy S21: dit krijg je voor je geld

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

Een dag na de aankondiging van de Galaxy A32 heeft Samsung ook de nieuwe Galaxy S21 uitgebracht. Dit is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde S20. De verschillen tussen beide zijn klein. Zo heeft de S21 een plat scherm, waar de S20 een gebogen scherm had. Ook is de schermresolutie wat lager. Hier merk je niet veel van, maar het scheelt wel in accugebruik. De Samsung Galaxy S21 is verkrijgbaar vanaf  826 euro. Wat krijg je voor je geld en waar scoor je de goedkoopste deal?

5G standaard 

De Galaxy S21 is standaard geschikt voor 5G. Bij de S20 was 5G optioneel. Uiteraard beschikt het nieuwe toestel over de allernieuwste processor; de octa-core Exynos 2100. Deze is sneller en zuiniger dan die van de S20. Het samsung-s21.PNGwerkgeheugen van de S21 is met 8GB fors, maar lager dan de 12GB die de S20 had.

Camera's

De camera’s op het nieuwe vlaggenschip zijn bijna onveranderd. Nieuw is dat de S21 met alledrie de camera's in 4K kan filmen met 60frames per seconde. Uniek aan de camera's van dit toestel is Cinematic 8K-snap. Hiermee kun je achteraf een scherpe foto selecteren uit je video als je deze in 8K hebt opgenomen. 

Geen extra geheugenkaartje, geen oplader en oordopjes

Wel mist de Galaxy S21 een microSD slot. Je kunt dus geen extra geheugenkaartje gebruiken voor extra opslagruimte. Je krijgt bij dit toestel geen oplader en oordopjes meegeleverd. Samsung is niet de eerste partij die geen oordopjes en oplader meelevert. Apple deed dit ook bij de nieuwste iPhone 12 serie.

Afmetingen en gewicht

De Samsung Galaxy S21 is met 171 gram iets zwaarder dan zijn voorganger, die 163 gram weegt. Het formaat van het toestel is precies gelijk aan dat van de S20.

Galaxy S21+ en Ultra

Naast de 'gewone' S21 heeft Samsung de S21+ (vanaf € 993) en Ultra (vanaf € 1210) uitgebracht. De toestellen lijken op elkaar maar er zijn een paar verschillen. Zo heeft de Galaxy S21+ een scherm van 6,7" en de Ultra 6,8". De gewone S21 moet het doen met 6,2". De Galaxy S21 Ultra een extra camera achterop waarmee tot 10x optische zoom mogelijk is. Ook heeft de hoofdcamera van dit model meer megapixels (108) dan de gewone S21 en de S21+, die 64 megapixel hebben.

Kleuren

De Samsung Galaxy S21 is verkrijgbaar in vier kleuren: Phantom Violet, Gray, White en Pink. De S21+ is te koop in Phantom Violet, Black en Silver. Bestel je via Samsung, dan kun je ook kiezen voor Phantom Gold en Red. Tot slot de S21 Ultra, deze smartphone is verkrijgbaar in Phantom Black en Silver. Bestel je direct via Samsung, dan kun je ook kiezen voor Phantom Titaniom, Navy en Brown.

Conclusie

De nieuwe toestellen in de Galaxy S21 lijn zijn opnieuw high-end smartphones. Ze lijken enorm op hun voorgangers maar er zijn ook een paar upgrades. Zoals de verbeterde camera en een gloednieuwe processor. Ook het populaire gebogen scherm is verdwenen. De Galaxy S21 heeft een iets lagere verkoopprijs dan de S20 had bij de introductie. Dit kan te verklaren zijn door het rechte scherm én doordat er geen oordopjes en oplader worden meegeleverd. Al met al zijn het kwalitatief hoogstaande toestellen waar je jaren mee vooruit kunt. Bekijk in onze vergelijker waar je de goedkoopste deal scoort.

Geactualiseerd: vrijdag 22 januari 2021

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.