Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe provider Alice zonder vast contract

24 reacties

   

Vandaag is Alice in de wondere wereld van Nederland gestapt.

Wie zaken doet met haar, hoeft niet bang te zijn jaren aan haar vast te zitten.  Je kunt namelijk op elk moment van Alice af. Wie is deze dame met welluidende naam?

Nee, niet Alice uit wonderland... Eindelijk eens een meisjesnaam voor een internet+bellen provider!

'Alice' is de naam die Telecom Italia en dochter BBned aan hun (ISP)dochter hebben gegeven. Zij opereert al langer in Italië, Duitsland en Frankrijk en is naar eigen zeggen sterk klantgericht. Zo werkt Alice zonder vast contract met een duidelijk aanbod zonder kleine lettertjes. In de drie grote Europese landen heeft de dochteronderneming al meer dan tien miljoen klanten.

Geen vast contract: elk moment opzeggen
Alice biedt voor 29,90 euro per maand onbeperkt internet tot 20 Mbps, een volledig telefonieabonnement, waarbij men zonder starttarief onbeperkt kan bellen naar alle vaste nummers in Nederland, en een grote gratis mailopslag van 10 gigabyte. Tevens 'Gigamail', een tijdelijke uploadruimte van bestanden tot 2 GB. Deze bestanden kunnen vervolgens 7 dagen gedownload worden. Verder zijn er geen aansluitkosten en het modem is gratis (in bruikleen), zoals de laatste tijd te doen gebruikelijk. Wie ook onbeperkt naar het buitenland wil bellen, kan dat bij Alice voor 19,90 euro per maand. Flatrate internationale telefonie wordt in 47 landen aangeboden, ook naar Suriname, de Antillen, Marokko en Turkije. Voor de laatste drie landen geldt een maximum van 500 minuten per maand. Voor de telefoniediensten gebruikt Telecom Italia ondermeer de diensten van dochterbedrijf Pilmo. Geheel ongebruikelijk, bijna uniek is het feit dat klanten geen vast contract aangaan en hun abonnement op elk moment kunnen opzeggen. Alleen Het Net van KPN kwam onlangs met maandcontracten, maar bij alle andere providers zit je één of twee jaar vast aan je abonnement.

Alice in TOP 10 op Internetten.nl vanaf 20 MB  
Volgens directeur Arthur van den Ende is dit product ook nog om een andere reden uniek in Nederland.  “Meer service providers bieden internet en bellen voor een prijs rond de 29,90, maar dan gaat het vaak om veel lagere snelheden, met een langdurig contract en/of een starttarief voor ieder telefoontje, wat aanzienlijk kan schelen op de rekening aan het einde van de maand." Dit is gewoon het scherpste aanbod volgens hem. Dat is niet helemaal waar, want Alice moet Abel voor laten gaan. De Friese internetprovider bezet met Totaal Max (€ 24,95) de eerste plaats op Breedbandgekte.nl wanneer je bij Internet+bellen op 'Snelste' sorteert. Ook staat Alice niet op de eerste plek in de TOP 5 goedkoopste breedbandpakketten vanaf 20 MB. Die toppositie is eveneens weggelegd voor Abel Telecom, maar bij deze provider moet je na een jaar wel veel meer betalen en wil je eraf, dan worden er afsluitkosten berekend. Dat is niet het geval bij de andere Top 5 spelers zoals Orange, Tele2 en Speedlinq. Concepts ICT (€ 27,50), die hetzelfde netwerk gebruikt als Alice, berekent ook afsluitkosten, omdat zij deze aan BBned moet betalen.

“Nederlander wil snelheid, kwaliteit en duidelijk aanbod"
Uit een onderzoek van NetPanel in opdracht van Alice naar internet blijkt dat mensen zich vooral ergeren aan storingen en trage verbindingen. Nederlanders zijn niet voor niks de Europeanen die online veel van hun netwerk vragen en veel gebruik maken van muziek en beeld en daarvoor is een goede breedbandverbinding onontbeerlijk, zo meldt het persbericht. Een andere grote ergernis (24% van de ondervraagden) is dat service providers nieuwe abonnees betere aanbiedingen geven dan bestaande abonnees, terwijl deze gebonden blijven aan het bestaande, veel duurdere contract. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat Nederlanders vaak niet weten of ze wel kunnen overstappen en afgeschrikt worden door het gedoe dat het oplevert. Van den Ende vindt het tijd voor een frisse wind in service provider-land en belooft overstappers kwaliteit. “Mensen die willen overstappen, zullen gecharmeerd zijn van een provider die het aandurft op kwaliteit te concurreren".

Beschikbaarheid 
Alice gaat over het netwerk van BBned met een dekking in Nederland van ruim 85%. Het breedbandnetwerk is primair gebaseerd op DSL-technologie en heeft koperen telefoonlijnen geschikt gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned, opgericht in 2000, bedient 30 procent van de zakelijke breedbandmarkt. Op de consumentenmarkt is het actief met  BBeyond en het onlangs overgenomen InterNLnet. 

Online aanmelden: ALICE INTERNET+ BELLEN 

Zie ook: Overstaphulp

Reacties (24)

Geplaatst door: kristine derksen ()

Zucht....Internet, wat een gedoe!Wanneer gaat het nou eens eindelijk van een leien dakje lopen?Heb al verschillende providers gehad: KPN, Abel (al eruit gekieperd voordat ik nog maar 1 keer op internet had gezeten), Speedlinq (bestaat niet meer) en nu dus Alice.Op zich gaat het wel: wij hebben het internet/bellen abonnement voor 50 euro, waarbij we ook gratis naar het buitenland kunnen bellen. Maar... toch vertraagt ons internet regelmatig of is er zelfs even geen verbinding mogelijk. Dan moet ik weer Alice bellen (belkosten zijn trouwens wel met 10 cent goedkoper geworden). Op zich wel vlug en makkelijk contact, maar als ze mijn snelheid checken dan blijkt die enorm traag te staan. Dan moet technische ondersteuning gevraagd worden om dat te verhogen (stond laatst op 6mb) en dat kan tot 10 dagen duren (is mij door hen verteld).Het duurde gelukkig "maar" 6 dagen...Over onze telefoonlijn wordt ik de laatste tijd ook een beetje achterdochtig. Gesprekken kunnen zomaar opeens wegvallen en dan kan ik daarna soms ook niet meer bellen...Ik zit dan te bellen en opeens hoor ik de andere niet meer of omgekeerd. Zit ik daar lekker te kletsen terwijl de andere kant me niet meer hoort...Ik word een beetje moe van die internetproviders, maar blijkbaar is het heel moeilijk om kwaliteit te leveren. Ik zit te bedenken of ik maar weer zal overstappen, maar naar welke. Het is overal wel wat als ik dat zo lees.

Geplaatst door: Xen ()

Alice valt mij erg zwaar tegen, dan ben ik nog niet eens in zijn geheel aangesloten. Al voor dat ik mijn modem en alle documenten binnen had was ik al 2 maanden verder. Na alle goede berichten en pakkende reclame spotjes die ik hoorde wilde ik het zelf uit proberen...een goede snelle verbinding met een relatief laag maandbedrag. Na de aanvraag kreeg ik maar niets binnen en ging ik eens bellen waarna er aan mij vriendelijk werd verzocht om stil te wachten en het allemaal aan hun over te laten. Tevens werd mij verteld dat het internet over 3 weken er was (dit vond ik al behoorlijk lang maar goed...ik kon wel wachten). Na 3 weken ontving ik een brief waarin stond dat ik geannuleerd was en een andere keer weer moest proberen (LETTERLIJK!!!!) Daar stond ik erg vreemd van te kijken dus ik aan de bel gehangen, het scheen een foutje te zijn van de computer want ik had een verkeerd telefoonnummer gegeven. Na wat doorvragen kreeg ik te horen wat het telefoonnummer was dat ik doorgegeven had...het waren 10 nullen (0000000000)!! Hiervan brak aardig mijn klomp en helemaal nadat ik hoorde dat ik weer werd aangesloten en dat het waarschijnlijk nog 4 weken zou duren!!! Nu ben ik best een redelijk mens en ik ging in die tijd toch op vakantie dus ik wachtte wel weer. De dag voordat mijn internet actief zou worden belde ik uit nieuwsgierigheid eens naar Alice om te vragen waar mijn modem nou was...nu bleek ik deze modem een week daarvoor al ontvangen te hebben. Dit was echter niet het geval. Mijn buren waren op vakantie dus daar lag het ook niet aan (dat het bij hun afgeleverd was). Na weer menig keer naar TNT en Alice bellen kreeg ik van Alice te horen dat ik het zelf maar moest regelen met TNT. Omdat ik dit absoluut niet wilde en het echt spuugzat was vroeg ik naar een klachten service of iets en daar werd vriendelijk om gelachen en de heer vertelde mij dat ze deze (natuurlijk) niet hadden. Zijn oplossing was dat er mensen van hun naar zouden kijken en ik het nog wel te horen zou krijgen. Nadat ik vroeg hoelang dit ging duren antwoorde hij dat het zo`n 10 dagen ging duren!!!! Omdat er al een klantennummer aangemaakt was kan ik er dus niet vanaf...over een maand pas dus (vanwege de maand opzeg termijn). Bij elkaar genomen heb ik dus op dit moment nog geen internet en we zijn al iets van 2 maanden verder. Dit vind ik ZEER slecht

Geplaatst door: Medegin ()

Hallo,

Ik ben op zoek naar een nieuwe provider voor internet en telefonie. Nu lees ik bij de gegevens die Bellen.com vermeld dat je bij Alice voor internet en gratis telefonie naar alle vaste nummers in Nederland, per maand 29,90 betaalt. Tot mijn verbazing lees ik dat je per jaar 464,49 euro betaalt incl. belkosten ? Hoe komt men nu aan dit bedrag? Men belt toch gratis naar alle vaste nummers in Nederland?

Wie zou me dit kunnen uitleggen?

Met vr. gr. Medegin

Opmerking van de redactie op 18-03-2008
Aan de hand van het door u opgegeven belprofiel wordt geschat hoeveel telefoontjes u zou plegen, zowel naar vast (gratis) als naar mobiel, buitenland en informatienummers (niet gratis). De kosten voor die laatste typen gesprekken worden mee gerekend.
Geplaatst door: mediaantje ()

Alice klinkt in de ads goed; snel en voordelig met weinig rompslomp, maar de realitiet zal altijd wat minder zijn, lees ik zo. Ben ook benieuwd of je een wireless router op het modem kunt aansluiten? Kun je ook een eigen modem gebruiken?
Eerder geleverde modem van speedlinq was waardeloos.

Geplaatst door: Bemcath ()

Vergeet dus niet dat je soms wel een jaar opzegtermijn hebt bij je oude provider. Als je Alice als nieuwe klant wil bellen heb je ze zo aan de telefoon, maar als je als bestaande klant wil bellen dan krijg je een bandje dat ze het te druk hebben !!! en een adres is ook nergens te vinden!!

Geplaatst door: proximusboyke ()

hopelijk is hun produkt beter dan in frankrijk.
Een vriend van mij heeft alice in frankrijk van de beloofde 20 mb haalt hij 0.4 mb.
Zijn verschilende keren langsgeweest e maar betalen heeft tenslotte alles buitengekieperd en france telecom - orange genomen en haalt nu 17.8 mb

Geplaatst door: Gert Onderwater ()

Niets is wat het lijkt, helaas ok niet bij Alice ondanks dat ze een hele makkelijke aanbieding hebben.

Alice heeft 100% dekking in NL waarvan:

20% ingekocht bij KPN, ze geven zelf een indicatie van 1 é 4 Mb (hier is dus max. 8 Mb haalbaar)

20% van BBNed, ze geven hier een indicatie van 1-4 Mb (idem, max. 8 Mb haalbaar)

60% van BBNed, ze geven hier een indicatie tot 20 MbSowieso, binnen alle 3 gebieden is de geboden snelheid ook weer afhankelijk van de afstand van je huis tot de centrale.

Geplaatst door: Miggle ()

Bij Valentijn staat de URL er nog wel...apart?

Ter zake: je kunt toch zelf een draadloze router uplinken om zo meerdere computers aan te sluiten (zowel bedraad als draadloos) of is dat verboden?
Het lijkt mij wel wat, maar ben huiverig m.b.t. de snelheid (test zegt 15-17 Mbps) en huiverig t.o.v. de storingsgevoeligheid. Wat te denken van kwaliteit van telefoonsignaal.
Ik wacht dus ervaringen van anderen even af....maar het is wel echt goedkoop!

Geplaatst door: German ()

Blijkbaar wil men op deze site geen bronvermelding met een url link. Prima. Maar als je dat dan verwijdert, wees dan ook zo sportief een taalfout ongedaan te maken.
mmoi moet zijn mooi.

Geplaatst door: Stijn ()

@Valentijn: zoals je op deze website kunt lezen, is een webserver NIET toegestaan. In hun FUP staat: een webserver mag niet als tussenstation of proxyserver gebruikt kunnen worden door derde partijen.

Of bedoel jij iets anders?

Geplaatst door: Valentijn ()

Wat server betreft : ik zit nu bij speed xs.nl maar ze bieden niet veel variatie in de afgelopen tijd anders dan newsserver...
Wel draaien ze ook op bbned en ik verwacht dan ook geen verschil anders dan een upgrade van 40-60% in snelheid...[had een 10 mbit lijn]...
Wat servers betreft denk ik niet dat het een issue is ik heb daar niets over gezien en op http://www.alice.nl/nl/residential/resources/info_algvoorwaarden.html zie ik niet echt iets over het feit dat je geen webserver zou mogen plaatsen.... Zou niet echt in hun voordeel zijn dat niet toe te laten....
Voor nu neem ik het risico... Je kan altijd opzeggen na enkele weken 🙂

Geplaatst door: Valentijn ()

Wat server betreft : ik zit nu bij speed xs.nl maar ze bieden niet veel variatie in de afgelopen tijd anders dan newsserver...
Wel draaien ze ook op bbned en ik verwacht dan ook geen verschil anders dan een upgrade van 40-60% in snelheid...[had een 10 mbit lijn]...
Wat servers betreft denk ik niet dat het een issue is ik heb daar niets over gezien en op http://www.alice.nl/nl/residential/resources/info_algvoorwaarden.html zie ik niet echt iets over het feit dat je geen webserver zou mogen plaatsen.... Zou niet echt in hun voordeel zijn dat niet toe te laten....
Voor nu neem ik het risico... Je kan altijd opzeggen na enkele weken 🙂

Geplaatst door: German ()

Telecom-update.nl schrijft:"Uit het onderzoek van TNS NIPO blijkt dat huishoudens voor een gecombineerd internet- en telefonie-abonnement gemiddeld ruim 30 euro per maand verwachten te betalen. Abonnementen onder 20 euro beschouwt 78 procent van de ondervraagden als goedkoop. Een grote meerheid (81 procent) voorspelt dat de prijzen de komende jaren verder zullen dalen." Dat sluit mmoi aan bij Alice.

Geplaatst door: German ()

Telecom-update.nl schrijft:"Uit het onderzoek van TNS NIPO blijkt dat huishoudens voor een gecombineerd internet- en telefonie-abonnement gemiddeld ruim 30 euro per maand verwachten te betalen. Abonnementen onder 20 euro beschouwt 78 procent van de ondervraagden als goedkoop. Een grote meerheid (81 procent) voorspelt dat de prijzen de komende jaren verder zullen dalen." Dat sluit mmoi aan bij Alice.

Geplaatst door: Libertine ()

@ Bencom, over berichtje van net. Sorry niet goed gekeken jullie hebben deze reeds toegevoegd zag ik.

Geplaatst door: Libertine ()

Ben wel zeer benieuwd naar de eerste "gebruikers reacties". De aanbieding is in ieder geval zeer scherp, het meest voordelig van waar men momenteel uit kan kiezen. Berichtje voor Bencom: voegen jullie deze nieuwe provider ook nog aan providerslijstje toe? Alvast bedankt.

Geplaatst door: rens ()

Helaas word er een modem beschikbaar gesteld met slechts 1 of 2 utp poorten, ook draadloos is niet mogelijk. Ook het draaien van een eigen server of toegang van buitenaf op je netwerk word niet toegestaan. Oftewel,, voor de ietswat gevorderde gebruiker is het een no no!

Geplaatst door: German ()

Dit staat op nu.nlIn thuisland Italié, Duitsland en Frankrijk is Telecom Italia al langer actief met Alice. In Italié is Alice met 7,3 miljoen klanten marktleider, terwijl de isp in Duitsland en Frankrijk respectievelijk de derde en vierde plaats op de markt inneemt. In Nederland wordt een topvijf-positie geambieerd.

Geplaatst door: German ()

Dit staat op nu.nlIn thuisland Italié, Duitsland en Frankrijk is Telecom Italia al langer actief met Alice. In Italié is Alice met 7,3 miljoen klanten marktleider, terwijl de isp in Duitsland en Frankrijk respectievelijk de derde en vierde plaats op de markt inneemt. In Nederland wordt een topvijf-positie geambieerd.

Geplaatst door: Jeanette ()

Klinkt best leuk, maar het is vast weer zo`n eendagsvlieg. Heb je net alles omgezet, verdwijnen ze weer van de markt. Heb het eerder meegemaakt met Easy mobile. Ik geloof er niet in.

Geplaatst door: German ()

Ik zie die scepsis niet. Het aanbod is scherp in prijs. En beter dan Abel Telecom. Door teveel aanbiedingen van dezelfde provider kreeg je twijfel, net als bij Dell. Alice is gewoon duidelijk. En per maand 10 euro goedkoper dan mijn huidige aanbieder.

Geplaatst door: Marte ()

Ik blijf liever bij een Nederlands bedrijf, al die buitenlandse geld wegkapers...

Geplaatst door: jan kelder ()

zo ook deze provider, net als vele andere providers hier in het oosten nog niet beschikbaar

Geplaatst door: Sandra van Itteren ()

Wordt door Alice dus mooier voorgesteld dan het is. Ik heb met ADSL helemaal geen goeie ervaringen. Ik woon blijkbaar op een bepaalde afstand van de centrale waardoor ik nooit de beloofde snelheden kan halen. Dit was bij Tiscali en KPN. Deze hebben dat trouwens ook erkend. Ik vind trouwens toch nog de lijst van `kleine lettertjes` op de Alice website nog steeds behoorlijk lang.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie