Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe Nokia Communicator: met WiFi

De sterk verouderde Communicator 9210 van Nokia heeft eindelijk een opvolger gekregen. De Communicator 9500 is weliswaar compacter en lichter, maar Nokia heeft de rechthoekige vormgeving gehandhaafd. In opengeklapte vorm heeft de smartphone net als zijn voorganger een volledig QWERTY-toetsenbord, een van de sterkste punten van de Communicator.

De telefoon is wat kleiner (14,8 x 5,7 x 2,4 cm) en weegt 222 gram. Er is een VGA-camera aan de achterkant gemonteerd en het toestel heeft nu een kleurenscherm aan de buitenkant.

De Communicator, die in het vierde kwartaal op de markt komt, is een triband-toestel met GPRS en 80 MB aan geheugen, dat uitbreidbaar is met MMC-kaarten. De 9500 is verder een van de eerste telefoons die op Symbian 7.0 en Nokia's System 80 draait. Het kleurenscherm aan de binnenkant heeft een resolutie van 640 x 200. Het mobieltje ondersteunt USB2.0, Bluetooth én WiFi. Zodoende kan men direct contact maken met internet en heeft men geen laptop meer nodig. Het mobieltje is duidelijk gericht op de zakelijke markt en heeft een sterke nadruk op veiligheid, aldus ZDNet

Volgens deskundigen kan de nieuwe smartphone gezien worden als concurrent voor UMTS. Eerder in februari kwam Vodafone als eerste aanbieder met UMTS-diensten. Met de nieuwe UMTS/GPRS datacard van Vodafone kan men via z'n laptop 'razendsnel toegang krijgen tot e-mail, internet en bedrijfsinformatie', zonder dat men daarvoor z'n mobiele telefoon nodig heeft. Later dit jaar zal Vodafone  een gecombineerde GPRS/UMTS/WiFi-kaart op de markt brengen.

Bron: ZDNet

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie