Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe KPN-bundels maximaal 60 dagen 'gratis' gebruiken in EU

door Anniek Kruijer 3 reacties

kpn-nieuwe-abo-september2016.jpgMet de komst van haar nieuwe Zorgeloos abonnementen schrapt KPN de roamingkosten binnen de EU. De inhoud van de bundels wijzigt niet bijzonder veel. Dat lijkt ideaal voor klanten die veel in het buitenland verblijven. Maar is dit ook zo? 

Ook weer 1-jarige contracten

Vanaf 26 september zijn de nieuwe Zorgeloos-abonnementen verkrijgbaar. Naast tweejarige contracten kun je ook weer voor de duur van 12 maanden een contract afsluiten. Een maand geleden kondigde de provider nog aan te stoppen met het aanbieden van eenjarige abonnementen inclusief toestel. De 1-jarige contracten zijn straks dus wel weer verkrijgbaar.

Bundel maximaal 60 dagen gebruiken

Je krijgt nog steeds onbeperkt minuten en sms’jes, maar als extra kun je het tegoed in de EU (en/of VS en Canada) gebruiken. Maar hier zit wel een addertje onder het gras. Dit tegoed kun je namelijk maximaal 60 dagen per jaar gebruiken. 

Voorlopige richtlijnen Europese Commissie  

Volgens een verschenen conceptdocument van de Europese Commissie mogen bewoners van de EU vanaf 15 juni volgend jaar 90 dagen per jaar gebruikmaken van roaming, zonder hiervoor extra te betalen. Dit zijn voorlopige richtlijnen. KPN zit daar met haar nieuwe abonnementen 30 dagen onder, maar er kan tot nu tijd nog van alles gebeuren.  

Volgens KPN is 60 dagen voor meer dan 90 procent van de Nederlanders voldoende om tijdens vakanties en stedentrips het abonnement te gebruiken zoals ze in Nederland gewend zijn. Het abonnement is, zoals de provider zelf aangeeft, niet geschikt voor klanten die bijvoorbeeld een halfjaar in het buitenland wonen. Dreig je dit te overschrijden, dan informeert KPN je hier vroegtijdig over.

Wat bieden andere providers?

T-Mobile en Ziggo Mobiel bieden ook de mogelijkheid om een bepaalde hoeveelheid minuten, sms'jes of MB's per maand uit je 'normale' Nederlandse bundel 'gratis' (zonder extra kosten) te gebruiken in het buitenland. Bij een Stel t-mobile-buitenland.jpgSamen & Stel Bij abonnement van T-Mobile kun je bellen zoals thuis én internetten tot 2 GB uit je eigen bundel in de EU. Het aantal MB’s is afhankelijk van je abonnement. Ziggo-klanten kunnen vanuit de bundel bellen en sms'en naar Nederlandse nummers in maar liefst 38 landen in de EU. Bij Robin Mobile bestaat je abonnement uit onbeperkt bellen, sms'jes en MB's en daarnaast ontvang je elke maand gratis 100 MB’s, 100 minuten/sms’jes die gebruikt kunnen worden binnen de EU.

EU uitbreiding voor bestaande klanten

Ook bestaande KPN Zorgeloos-klanten kunnnen vanaf eind september de nieuwe opties gebruiken voor 5 euro per maand. Je kunt dit afsluiten via de KPN-winkels of de klantenservice.

Zorgeloos Premium Plus

Het duurste abonnement Zorgeloos Premium Plus wordt tijdens de introductie alleen als sim only aangeboden. KPN laat onze redactie weten mogelijk in de toekomst wel toestellen in combinatie met Zorgeloos Premium Plus aan te zullen bieden. Dit abonnement biedt 20 GB, onbeperkt minuten en sms en Spotify Premium. 
 

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (3)

Geplaatst door: floris suiker ()

Geld na 17 juni 2017 nog die 60/90 regeling dagen nog voor buiten NL internet beperking nog

Geplaatst door: J.a.kok ()

Ranier, er klopt zoveel niet bij KPN. 3 x contact gehad en ben 3 keer met een kluitje in het riet gestuurd. 60 € per jaar en je mag er maar 60 dagen gebruik van maken. Voor bestaande cliënten hebben ze helemaal geen compensatie. "We hebben toch een contract" zo werd mij verteld. Ja, hoe kon ik zo dom zijn om met KPN een contract te sluiten. T Mobil heeft al laten weten aan zijn bestaande cliënten dat ook zij gebruik mogen maken van de nieuwe regeling. Zij hoeven dus niet extra te betalen maar gaan in hun maandbedrag met 20 € naar beneden zonder dat hun contract daardoor opnieuw verlengt wordt.

Geplaatst door: Rainier ()

En toch klopt dit dus niet helemaal.Huidige klanten moeten 5 euro bijbetalen. Dat betekent dus wel extra kosten in het buitenland. En wat gebeurt er bijvoorbeeld met mensen die een vooral internet abo hebben? Met KPN compleet 400 bel min en 10Gb data. Als deze mensen in de EU willen bellen moeten ze dan toch een EU bondel aanschaffen? Dus wederom worden er dan toch weer extra kosten gerekend.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie