Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuw van Nokia: N95 8GB, 6500 Classic en N81

Binnenkort komen een aantal langverwachte nieuwe toestellen van Nokia uit in de winkel, onze Toestelwijzer laat dan direct zien waar deze zo voordelig mogelijk verkrijgbaar zijn!

   


Nokia N95 8GB

Net als de oorspronkelijke Nokia N95 is de N95 8GB zeer uitgebreid met onder andere een GPS receiver en navigatie software, snel internet via UMTS, HSDPA of Wifi en een 5 megapixel camera. 

In plaats van een uitneembare geheugenkaart heeft deze nieuwe variant echter ook een intern geheugen van maar liefst 8 GB, goed voor enkele duizenden mp3'tjes. Bovendien is de capaciteit van de accu uitgebreid van 950 mAh naar 1200 mAh, wat er in de praktijk op neer komt dat het toestel niet elke nacht aan de oplader hoeft te liggen. Ook het werkgeheugen is vergroot van 64 naar 128 MB, zodat het systeem vrijwel nooit meer vastloopt. Ten slotte is het QVGA scherm vergroot van 2,6 inch naar 2,8 inch. Meer informatie over de Nokia N95 is in onze review te vinden.


Nokia 6500 Classic

De Nokia 6500 Classic is de opvolger van de behoorlijk populaire Nokia 6300 en er zijn dan ook veel overeenkomsten met dat toestel. De 6500 Classic (niet te verwarren met de 6500 Slider) valt in de eerste plaats op omdat het behoorlijk licht en dun is, zo is het minder dan 10 mm dik. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart en brons, beide met een mooi afgewerkte aluminium cover. In plaats van een uitneembare geheugenkaart heeft het een intern geheugen van 1 GB, wat toch goed is voor enkele honderden liedjes. Het toestel beschikt verder nog over UMTS en heeft Symbian S40 5th Edition als besturingssysteem, zodat gebruikers eenvoudig software op het toestel kunnen plaatsen. Een minpuntje van dit toestel is de matige kwaliteit van de 2 megapixel camera, die rechtstreeks uit de Nokia 6300 is overgenomen. Een directe concurrent van de 6500 is de Sony Ericsson W880i.

   

   

Nokia N81 / N81 8GB

De Nokia N81 is verkrijgbaar in twee verschillende varianten: met een uitneembare geheugenkaart en, iets duurder, met een intern geheugen van 8 GB. Dit toestel is gelanceerd als een ware 'entertainment device' wat er op neer komt dat het met name geschikt is voor het beluisteren van muziek en het spelen van games. Dit komt in ieder geval tot uitdrukking in de toevoeging van de speciale muziek- en speltoetsen en de 3,5 mm ingang waar alle standaard oordopjes eenvoudig op aangesloten kunnen worden. Nokia heeft enige tijd geleden hun oude N-Gage concept weer van stal gehaald, wat nu bekend is onder de naam Next Gen N-Gage. Via dit nieuwe software platform moet het eenvoudiger worden om spelletjes te downloaden en is het de bedoeling dat ook het aanbod hiervan groter wordt. De N81 is dan in ieder geval alvast het ideale toestel om hiervoor te gebruiken.

 
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie