Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuw uniek abonnement: T-Mobile Flex

10 reacties

Veel mobiele bellers betalen meer dan nodig omdat zij niet elke maand hetzelfde belgedrag vertonen. Dit blijkt uit onderzoek van T-Mobile, die daarom met een oplossing komt. Op 16 januari a.s. introduceert T-Mobile Flex abonnementen, waarbij alle kosten uit één maandbedrag betaald worden. Daarnaast gaan de tarieven voor de beller automatisch met terugwerkende kracht omlaag als er meer verbruikt wordt dan de bundel groot is.

Pim van der Feltz, Marketing Directeur T-Mobile Nederland: 'T-Mobile Flex is het eerste abonnement dat zich aan klanten aanpast, in plaats van andersom. Bel je meer, dan gaan automatisch lagere tarieven gelden, bel je minder dan blijft je beltegoed onbeperkt geldig. De huidige T-Mobile Relax abonnementen blijven bestaan, en zijn nog steeds erg gunstig voor bellers die elke maand ongeveer hetzelfde aantal minuten bellen. Voor de huidige klanten van T-Mobile verandert er dus niets, maar zij kunnen wél overstappen naar T-Mobile Flex.'

T-Mobile stuurt klanten automatisch een sms op het moment dat zij over hun beltegoed heengaan en met terugwerkende kracht gaan profiteren van lagere tarieven. Dit zorgt ervoor dat zij direct weten waar zij aan toe zijn en geeft hen de mogelijkheid hun kosten te beheersen, zonder daar verder naar om te hoeven kijken. Beltegoed dat niet wordt opgemaakt, blijft onbeperkt geldig. T-Mobile Flex klanten bellen en betalen per seconde met een minimum van een minuut. Er geldt daarentegen geen starttarief.

Abonnement

Flex 10

Flex 15

Flex 20

Flex 25

Flex 30

Flex 40

Bundel/maandprijs

€ 10,-

€ 15,-

€ 20,-

€ 25,-

€ 30,-

€ 40,-

Minuuttarief / SMS-tarief

€ 0,22

€ 0,20

€ 0,18

€ 0,17

€ 0,15

€ 0,13

MMS-tarief

€ 0,44

€ 0,40

€ 0,36

€ 0,34

€ 0,30

€ 0,26

             
Additionele SMS-verdubbelaar

+ € 2,50

+ € 2,50

+ € 2,50

+ € 2,50

+ € 2,50

+ € 2,50

SMS-tarief

€ 0,11

€ 0,10

€ 0,09

€ 0,08

€ 0,08

€ 0,07

MMS-tarief

€ 0,22

€ 0,20

€ 0,18

€ 0,17

€ 0,15

€ 0,13

Ieder Flex abonnement is ook verkrijgbaar in een SIM only variant, waarbij standaard de tarieven van de SMS-verdubbelaar gelden en gebeld kan worden met 50% korting.

Abonnement

Flex 10
SIM only

Flex 15
SIM only

Flex 20
SIM only

Flex 25
SIM only

Flex 30
SIM only

Flex 40
SIM only

Bundel/maandprijs

€ 10,-

€ 15,-

€ 20,-

€ 25,-

€ 30,-

€ 40,-

Minuuttarief / SMS-tarief

€ 0,11

€ 0,10

€ 0,09

€ 0,08

€ 0,08

€ 0,07

MMS-tarief

€ 0,22

€ 0,20

€ 0,18

€ 0,17

€ 0,15

€ 0,13

Hoe werkt Flex?
T-Mobile Flex is te verkrijgen in zes maandbedragen: 10, 15, 20, 25, 30 en 40 euro. Een klant heeft bijvoorbeeld een T-Mobile Flex abonnement van 10 euro. Dat betekent dat bellen binnen Nederland, sms-en en mms-en worden berekend op basis van de tarieven die bij het maandbedrag van 10 euro horen. Als de klant meer gebruikt dan 10 Euro, ontvangt hij of zij een sms waarin dit wordt aangekondigd. Direct vanaf dat moment wordt alle bovengenoemde communicatie van die maand - dus ook van voordat de 10 Euro grens overschreden werd - doorberekend op basis van de tarieven van het daaropvolgende maandbedrag, in dit geval T-Mobile Flex 15 Euro. Het T-Mobile Flex abonnement past zich dus direct aan het belgedrag aan, zodat elk gebruik tegen het meest voordelige tarief plaatsvindt.

Ook voor de ondernemer
T-Mobile Flex is er ook voor zakelijke gebruikers. T-Mobile Flex voor ondernemers biedt een aantal speciale services. Zo ontvangen zakelijke klanten zonder extra kosten een leentoestel bij verlies, diefstal of een defect en is een tweede simkaart voor de autotelefoon, laptop of pda standaard inbegrepen. Daarnaast is bellen naar de voicemail binnen Nederland voor T-Mobile Flex Zakelijk abonnees gratis en voor een vast laag bedrag per maand kunnen zij onbeperkt bellen met collega's en alle andere T-Mobile klanten.

Bestaande klanten
Voor bestaande klanten verandert er in principe niets, zij kunnen hun huidige abonnementen gewoon blijven gebruiken. T-Mobile biedt haar huidige klanten wel de mogelijkheid om over te stappen naar T-Mobile Flex, zowel zakelijke als particuliere klanten. Of dat gunstig is, hangt af van het belgedrag. Als overigens een bestaande klant van T-Mobile is overgestapt naar T-Mobile Flex, maar daar na 3 maanden niet tevreden over is, kan hij weer terug naar zijn oude abonnement.

Flex op Bellen.com
Vanaf vrijdagmiddag 13 januari zijn de nieuwe T-Mobile Flex abonnementen te vergelijken op Bellen.com, zowel in de Belwijzer Mobiel als in de Tariefvergelijking.

Reacties (10)

Geplaatst door: Dennis ()

Let wel op dat je huidige abonnement niet op dit moment is in gegaan! Anders ga je nog dubbel betalen ook........DUsse doe het wel aan het einde van je abonnementsmaand!

Geplaatst door: Michel ()

Op zich is Flex een mooi nieuw abonnement, ten opzichte van de oude Relax, alleen NIET vernieuwend.
Toch ben ik na een eenvoudig rekensommetje achter gekomen dat de "tijdelijke" Relax Special Editions (nu helaas NIET meer af te sluiten) goedkoper zijn dan de nieuwe flex abonnement. Zeker ook doordat je bij Special Edition GRATIS kunt bellen met alle vaste telefoonlijnen en je voicemail, wat je dus NIET krijgt bij de nieuwe Flex abonnement. De verschillen: Relax Special Edition 25,= bevat een smsbundel van 300 sms`jes, 300 belminuten naar mobiele nummers, en dus GRATIS bellen naar vast en voicemail per maand. Flex 25,= daarin tegen kent geen sms bundel en NIET gratis bellen met een vaste lijn of je voicemail, en daarnaast ben je na een paar uur bellen en/of sms`en door je 25,= bundel heen en ga je dus extra kosten maken.
T-Mobile had so-wie-so gratis voicemail moet interoduceren bij Flex, en een deel gratis bellen naar vast, want dan waren ze echt vernieuwend bezig geweest, nu lijkt Flex sterk op Free van Orange en KPN Mobiel.
Ik blijf dus gewoon bellen met mijn Relax Special Edition van T-Mobile, en stap dus niet over op het nieuwe abonnement.

Geplaatst door: Gast ()

Wisten jullie dat de eerste minuut volledig in rekening wordt gebracht???

Geplaatst door: Jop ()

Voor Berend,
Bij SIM only heeft een hogere vorm t.o.v. é10.00 het voordeel dat je direct voor een lagere minuutprijs belt en dus nooit voor é0.22 (nu niet, gisteren niet en morgen niet.....) KEK toch

Geplaatst door: Jop ()

Voor Mark Koorlander. In dat nieuwe bonnement betaal je dus ook é0.09 voor SMS/MMS en in je SIM Only is dat é0.22 voor SMS. Lijkt me toch een vooruitgang. Misschien niet voor jou?
Voor Berend, bij een é10.00 krijg je een werwerptoestel, bij de hogere vormen een betere handset natuurlijk, t`is maar wat je wenst.....

Geplaatst door: Sander ()

Ik heb zelf een simonly abonnement bij T-mobile ik snap gewoon niet dat jullie zo moeilijk overdoen dat het nu veel duurder is geworden is geworden. Voor mij is T-mobile nog steeds een gewone goede provider met goedkope abonnementen. En Telfort is een baggerprovider sorry dat ik het zeg ik had vroeger een prepaid bij Telfort ik was toen blij dat ik met KPN ging bellen.

Geplaatst door: thomas ()

Met het T-Mobile Flex abonnement betaalt u alles uit 1 maandbedrag*. Van dat bedrag betaalt u alles, of u nu belt, sms`t, mmsét of mobiel internet in binnen- en buitenland. Belt u minder? Dan blijft uw beltegoed onbeperkt geldig! Belt u meer? Dan ontvangt u een sms-bericht dat u meer gebruikt dan uw beltegoed.
Gebruikt u meer dan uw beltegoed, dan gelden automatisch lagere tarieven, met terugwerkende kracht over uw gehele factuur.

Met de SMS Verdubbelaar, voor slecht é 2.50 extra per maand, worden uw smséjes en mmséjes tot de helft goedkoper.


*Voor bellen in, naar en vanuit het buitenland en bellen naar betaalde servicenummers gelden andere tarieven en voorwaarden.
vanaf www.dixons.nl bj deinfo over de t-mobile flex abonnementen

Geplaatst door: Mark Koorlander ()

Is dus ALLEMAAL aanmerkelijk duurder dan het was.
Bel nu voor 18 euro 300 belminuten Sim-only, is dus: 0,06 per minuut. Met het nieuwe systeem betaal ik voor 20 euro sim-only per minuut 0,09 cent met de andere abonnementen is dat verschil nog veel groter. Jammer dat bij T-Mobile mobiel bellen telkens duurder wordt. Toch maar weer naar Telfort ??

Geplaatst door: Berend ()

Ziet er mooi uit, deze nieuwe abonnementen. Ik snap alleen niet het nut van al die sim-only`s, als je toch altijd het lage tarief krijgt zodra je over de bundel heen gaat... Oftewel, dan kun je toch het beste altijd de 10 euro bundel nemen?

Geplaatst door: retep l ()

bedankt voor de vertrouwelijke info.....

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie