Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuw snel en voordelig Tele2 Compleet pakket

2 reacties

Tele2 biedt met ingang van 14 april een nieuw actiepakket voor internet en bellen. Zo geldt voor het Tele2 Compleet abonnement nu een minimale contractsperiode van één jaar. Tot nu toe zat je twee jaar vast aan dit contract, waarbij internet & bellen in één pakket wordt aangeboden.

De abonnementskosten bedragen net als voorheen 29,95 euro per maand, maar het eerste halfjaar betaal je nu de helft (14,95 om precies te zijn). Je krijgt hiervoor internet tot 20 Mbit/s -of 4 Mbit/s afhankelijk van de afstand tot wijkcentrale- en je kunt bellen tegen voordelige tarieven. Gratis onderling bellen is gebleven, maar gratis bellen naar vaste nummers 's avonds, 's nachts en in het weekend is voorbij.*
 
Voor Tele2 Compleet heb je geen apart vast telefoonabonnement meer nodig. De provider, die volgens de Consumentenbond het beste scoort op klanttevredenheid, helpdesk, spamfilter en internetbellen, rekent eenmalig € 14,95 aan administratiekosten.

De overige belangrijkste specificaties op een rijtje: Tele2 noemt de internetsnelheid tot 20Mb/s omdat de snelheid afhangt van verschillende factoren. O.a. van de afstand tot de KPN wijkcentrale, de kwaliteit van de lijn en het gebruik van draadloos internet. Voor degenen die geen 20 Mb/s kunnen krijgen, heeft Tele2 de 4Mb/s variant. Je kunt met huisgenoten op meerdere computers tegelijk online zijn met dit abonnement. Het multimedia modem wordt gratis in bruikleen gegeven. Hiermee kun je thuis overal draadloos internetten zonder het ongemak van snoeren. Bij gebruik van draadloos internet kan de snelheid wel lager uitvallen. Tele2 zorgt ervoor dat je huidige telefoonnummer gratis behouden blijft. Je belt naar vaste nummers in Nederland binnen de regio voor 2,3 cent per minuut met een starttarief van 3,6 cent per gesprek. Buiten de regio betaal je 3,1 cent per minuut met een starttarief van 4 cent. Het starttarief naar mobiele nummers bedraagt 4,6 cent en het minuuttarief is gemiddeld zo'n 17 cent, afhankelijk van de mobiele aanbieder. Je belt altijd gratis met andere Tele2 Compleet klanten. Met Tele2 Compleet beschik je over diensten zoals wisselgesprek, doorschakelen en voicemail.

TOP 5 Internet + Bellen 20 Mb
Vergelijken we de 2-in-1 abonnementen met een downloadsnelheid van 20 Mb, dan valt op dat de totale kosten voor het eerste jaar aanzienlijk verschillen. Tele2 Compleet is nu het voordeligst door het actietarief dat de eerste 6 maanden geldt. De belkosten zijn hier overigens niet in meegenomen. Hierna volgen Orange en CompuServe. Telfort staat op de vierde plaats, maar daarbij kun je altijd gratis (zonder start- en minuuttarief) naar vaste nummers bellen, net als bij Abel Telecom en Alice. Ter vergelijking: bij XS4ALL bent u dubbelzoveel kwijt aan abonnementskosten. Datzelfde geldt voor de kabelbedrijven.

* update 15-4-2008: Tele2 Compleet klanten kunnen kosteloos internetsnelheid verhogen van 4 tot 20Mb/s

Vergelijk en bestel de voordeligste abonnementen op TOTAALWIJZER.NL

Reacties (2)

Geplaatst door: harry ()

En wat dacht je van mijn situatie.
Ik heb tele 2 ligth(OMDAT MIJN WIJKCENTRALE NIET MEER HEEFT)
Krijg ik een folder in de bus dat overal in het land 4mb beschikbaar is en later:20mb.
Dus ik vraag eerst 4mb aan. Niet op mijn adres beschikbaar.
Dus vraag ik korting op mijn abonnement van 29 euro (bellen en internet light)omdat ik het onrechtvaardig vind dat je voor de helft van de snelheid en met de laatste reclame 1/10de van de snelheid,het zelfde betaalt.
Ik krijg geen korting zegt de helpdesk want ik heb me nu eenmaal verbonden aan het ligth abonnement. Ik denk er hard over om Tele 2 maar op te zeggen

Geplaatst door: tollebol ()

Leuk zo`n actie, wat helaas elke keer een probleem vormt: de beschikbaarheid. Al 11/2 is mijn huis opgeleverd en nog kan niet iedere provider service verlenen. Zeker van Tele 2 had ik meer verwacht!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie