Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuw i-mode toestel met 1,3 megapixel camera

KPN heeft een nieuw i-mode™ toestel geïntroduceerd.

De N410i van NEC is het eerste toestel van KPN met een 1,3 megapixel camera. Hiermee kunnen i-mode gebruikers foto's maken in hoge resolutie. De N410i heeft ook een 3-voudig digitale zoom, een zelfontspanner, ingebouwde LED 'nachtlicht' en diverse bewerkingsmogelijkheden.  Het mobiele toestel zou naar eigen zeggen de prestaties van een gangbare digitale camera evenaren. De opnamemogelijkheden gaan ook verder dan stilstaand beeld alleen: de N410i doet tevens dienst als videocamera, waarmee filmpjes in MPEG4-formaat opgenomen, bekeken, en per e-mail of MMS verstuurd en ontvangen kunnen worden.

Het scherm telt 65.536 kleuren, waarop foto's en video's goed tot hun recht kunnen komen op het grote 240 x 320-pixel (2,2 inch) hoofdscherm. Een tweede kleurenscherm van 108 x 80 pixels op de buitenkant van de bovenklep kan naast foto's ook de naam of nummer van een beller weergeven, evenals ontvangen berichten of uiteraard een klok. De ingebouwde speakers van het toestel produceren 64-toons geluid.

De N410i van NEC is een tri-band toestel, waardoor het ook in de VS en Canada te gebruiken is, en maakt gebruik van GPRS voor datatoepassingen zoals i-mode.  De laatste Java™ games en andere handige  Java toepassingen worden ook ondersteund, evenals infrarood. Het nieuwe toestel heeft geen WAP of Bluetooth. 

Ondertussen biedt i-mode de keuze uit ruim 245 verschillende diensten. Één van de nieuwste i-mode diensten is CityNeo, waardoor gebruikers nooit meer de weg hoeven kwijt te raken. De dienst biedt gedetailleerde en interactieve stadsplattegronden en routekaarten aan voor lange of korte trips te voet of per auto.

Zonder abonnement is de adviesprijs €509, met een 2-jarig abonnement vanaf €22,50 per maand is de NEC N410i gratis.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie