Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuw bij Hi PrePay: sms-en voor 5 cent

door Jeanet Woldring 9 reacties

Hi heeft met ingang van 6 oktober haar prepaidaanbod gewijzigd. Sms'en kan voortaan voor 5 cent met Hi 5. Daarmee heeft het telecombedrijf samen met Rabo Mobiel Prepaid SMS de laagste sms tarieven voor mensen die niet vast willen zitten aan een contract.

Eén basistarief: geen piek- en daltarieven meer
Hi 5 is geïntroduceerd omdat jongeren veel sms’en én verkopers steeds meer informatie moeten onthouden over allerlei tarieven en operators. Om die reden zijn de drie tariefplannen teruggebracht naar één prepaid basistarief. Of je nu belt in piek- of daluren, naar hetzelfde of een ander netwerk, naar vast of mobiel: je betaalt altijd hetzelfde tarief.
   
Net als bij Hi abonnementen: 2x zoveel sms'jes voor hetzelfde geld
Nieuwe prepaidklanten maken automatisch gebruik van het basistarief. Dat betekent bellen en mms'en voor 35 cent en sms'en voor 10 cent. Wie zich echter aanmeldt voor Hi 5 sms't voor 5 cent per bericht, dat betekent dus 2x zoveel sms’en voor hetzelfde geld. Het aanmelden is gratis en kan via  via ‘Mijn Hi’ op hi.nl.

Hi introduceerde de 'sms verdubbelaar' al eerder dit jaar (1 juli) bij abonnementen. Sinds de introductie van de nieuwe Hi bel&sms abonnementen kunnen klanten gratis hun sms’jes verdubbelen. Zij moeten hiervoor eenmalig en kosteloos een sms’je te sturen met de tekst DUBBEL AAN naar 1266. 

Voor bestaande prepaidklanten gelden de oude tarieven. Dat betekent bellen voor 45, 35, 30, 29, 20 of 15 cent en sms'en voor 9 cent en al of niet een starttarief.  Als zij ook gebruik willen maken van het voordelige Hi 5 tarief, moeten ze eerst het nieuwe Hi PrePay Basistarief activeren. Dat kan eveneens gratis online of door te bellen met 1200.

'Schrappen hoeft niet meer'
Hi heeft een grote reclamecampagne opgezet die voor iedereen duidelijk moet maken dat je alleen bij Hi 2x zoveel sms'jes krijgt voor hetzelfde geld. Volgens het telecombedrijf laten jongeren vaak leestekens weg in een sms’je om niet 2 sms’jes te hoeven sturen. Vanaf nu hoef je niet meer te schrappen. Daarom is het campagne-thema ‘Schrappen hoeft niet meer’. Volgens de reclamemakers zal ‘waaaat, geen kusje?’ de komende periode een gevleugeld begrip worden in Nederland!

Tariefvergelijking en BELWIJZER
Zowel onzeTariefvergelijking als de Belwijzer op Bellen.com gaan standaard uit van het feit dat de 'sms verdubbelaar' aangezet is. D.w.z. dat prepaidklanten zich  hebben aangemeld voor Hi 5 en abonnees eenmalig een smsje gestuurd hebben om hun tekstberichten gratis te verdubbelen. Zodoende staat in de prepaidvergelijking het sms tarief op 5 cent!

Zie ook: Tariefvergelijking prepaid 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (9)

Geplaatst door: tom ()

lijkt me wel goed, maar wat is nou het nadeel? ben je er alleen maar goedkoper op uit? waarom is dit een optie, en niet gewoon standaard? zitten er voorwaarden aan als bijv. dat je je tegoed elke maand moet opwaarderen ofzo?? ik weet het niet helemaal hoor...

Geplaatst door: rob ()

ik ben wel beetje boos van 1 juli dat er duurde geworden van smsje sturen van hi en daarom wil ik normaal 9 cent smsje sturen en niet 13 cent dat kost 4 cent duurder geworden als ik voor 1 juli van 9 cent blijft dan is het goed en als er 13 cent is is te beltegoed gauw op van 10.00euro op preykaart en wat word het en daarom moet ik weten voor ik boos kijkt wat het kost van smsje sturen 🙁

Geplaatst door: rob ()

ik ben wel beetje boos van 1 juli dat er duurde geworden van smsje sturen van hi en daarom wil ik normaal 9 cent smsje sturen en niet 13 cent dat kost 4 cent duurder geworden als ik voor 1 juli van 9 cent blijft dan is het goed en als er 13 cent is is te beltegoed gauw op van 10.00euro op preykaart en wat word het en daarom moet ik weten voor ik boos kijkt wat het kost van smsje sturen 🙁

Geplaatst door: Cheney ()

Wie is die lelijkerd op die foto??

Geplaatst door: Lydian ()

Hoi

Heb zelf ook HI5, maar kan dan in het buitenland niet meer sms-en.
Kan het met HI vast tarief wel, dus is toch ook niet altijd zo ideaal HI5

Geplaatst door: w ()

hi wil natuurlijk juist graag dat haar klanten zich registreren, daarom geven ze dat goedkope tarief pas vrij nadat je je geregistreerd hebt.. duhh..

Geplaatst door: denise ()

Op de site staat zelf dat de sms verdubbelaar automatisch aangezet wordt voor prepaid gebruikers van voor juli 2008!!!

Geplaatst door: Carlos ()

Ja dat vraag ik me ook af, er zal ongetwijfeld een reden zijn. Zelfs in de abo advertentie zetten ze een * erbij en dan in kleine letters dat je je gratis kan aanmelden. Waarom niet gewoon vanaf begin af aan? Hopen ze dat mensen het vergeten? Lijkt me niet dat zoiets gebeurd.

Geplaatst door: Janneke ()

Wat ik niet begrijp: waarom zet Hi prepaidklanten niet standaard op Hi 5? Iedereen wil toch graag gratis z`n smsjes verdubbelen? Je moet je dus eerst zelf aanmelden om er gebruik van te kunnen maken. Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom je niet van Hi 5 gebruik zou willen maken! Of zou Hi misschien stiekem hopen dat klanten het aanmelden vergeten?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie