Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Netwerkproblemen T-Mobile door iPhone

T-Mobile kampt met problemen met de capaciteit van zijn UMTS-netwerk, waardoor gesprekken wegvallen.  Dit is het gevolg van de snelle opmars van smartphones. Vooral iPhone-bezitters zetten het netwerk onder druk. Zij gebruiken 40 keer meer data dan de gemiddelde smartphonebezitter. T-Mobile verwacht het probleem van wegvallende gesprekken op zeer korte termijn op te lossen.

Paar honderd klachten
Eind vorige week kwamen er berichten naar buiten over toenemende klachten van wegvallende gesprekken en gesprekken die direct naar de voicemail worden geleid. Met name uit Rotterdam en omgeving ontving T-Mobile de afgelopen anderhalve week een paar honderd klachten (op 4,5 miljoen klanten) wat door sommige media nogal opgeblazen zou zijn. Gemeld werd dat mensen op veel meer plaatsen onbereikbaar waren of problemen zouden hebben met internet. Ook zijn websites opgericht met twitterfeeds, die oproepen om kritiek of hulde op T-Mobile te ventileren.

Op korte termijn verholpen
Volgens een woordvoerder van T-Mobile zal het probleem van verbroken gesprekken binnen 2 tot 3 weken verholpen zijn. Het telecombedrijf zag de extra drukte door de smartphones wel aankomen,  maar dat het zo'n grote vlucht zou nemen, had de provider niet verwacht. 

Extra antennes
Momenteel wordt de capaciteit van het netwerk uitgebreid. Er worden tientallen miljoenen euro's extra geïnvesteerd in antennes of 3G-apparatuur op bestaande masten, waardoor de capaciteit wordt verdubbeld. 

Webcareteam
Het T-Mobile webcareteam op Twitter verwijst gebruikers met klachten over dekking naar een registratieformulier. De provider streeft ernaar binnen 4 werkdagen contact op te nemen.  Het hoeft overigens niet altijd aan de dekking te liggen, want het kan ook zijn dat de mobiele telefoon niet goed functioneert. Middels een zogeheten 'kruistest' is dit te controleren. Hiervoor moet u uw simkaart in een ander toestel plaatsen en uw ervaring op meerdere locaties vergelijken. 
 

Gepubliceerd: maandag 31 mei 2010
Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie