Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Netwerkproblemen T-Mobile buitenland houden aan

door Jeanet Woldring

Na de grote storing van KPN zijn het nu T-Mobile gebruikers die buiten Nederland niet kunnen bellen, sms’en of mobiel internetten. De netwerkstoring die gisteren bekend werd, houdt nog steeds aan. Zowel klanten van T-Mobile als ook de merken Ben, Simpel, *bliep en MTV Mobile ondervinden hinder. Het sms-verkeer tussen Nederland en het buitenland ondervindt ook hinder.

De problemen worden veroorzaakt door het systeem dat het mobiele verkeer in het buitenland centraal afhandelt. Door een storing in dit systeem is een aanzienlijk deel van de afhandeling capaciteit uitgevallen en ondervinden klanten  hinder, omdat het verkeer niet goed wordt doorgegeven.

Afgelopen nacht is een deel van de capaciteit hersteld, waardoor klanten mogelijk in de loop van de ochtend een verbetering gaan ervaren volgens de provider. Sinds donderdagochtend werken technici van T-Mobile aan een oplossing. Wanneer het resterende deel (ongeveer 1/3) van het systeem is hersteld, zal de situatie weer normaliseren. T-Mobile kan op dit moment geen verwachting uitspreken wanneer dit zal gebeuren.

T-Mobile biedt klanten die hinder ondervinden excuses aan voor het ongemak. Hun prioriteit ligt momenteel bij het oplossen van de storing, maar tegelijkertijd wordt bekeken hoe ze klanten tegemoet kunnen komen.

Update 11.00 uur: De netwerkproblemen voor klanten die verblijven in  Afrika en Noord-Amerika zijn inmiddels verbeterd. Klanten die daar verblijven kunnen in de meeste gevallen weer gebruik maken van alle diensten. T-Mobile blijft de situatie in deze gebieden scherp in de gaten houden.

Door de netwerkproblemen in het buitenland ondervindt het sms-verkeer tussen Nederland en het buitenland ook hinder. T-Mobile adviseert klanten die hinder ondervinden indien mogelijk gebruik te maken van WiFi.

Gepubliceerd: vrijdag 9 augustus 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie