Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nederlandse netwerken wereldwijd aan top

door Margot Meendering

De netwerken van KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone zijn internationaal in de prijzen gevallen. Onderzoeksbureau OpenSignal heeft de Global Mobile Network Experience Awards 2021 toegekend. T-Mobile scoort het hoogst op het gebied van gestreamde video.

opensignal-3.png

T-Mobile beste kwaliteit gestreamde video

T-Mobile Nederland is samen met Softbank in Japan de beste in de categorie Video Experience. Dit betekent dat de kwaliteit van gestreamde video op deze netwerken het beste is.  OpenSignal heeft het onderzoek uitgevoerd door de kwaliteit van gestreamde video te meten. Aan de hand van onder andere laadsnelheid en kwaliteit van de video krijgt een netwerk een score tussen 0 en 100. T-Mobile scoorde in deze categorie 78,8 punten. Het wereldwijde gemiddelde ligt op 64,6. Ook KPN, Tele2 en Vodafone hebben het goed gedaan wat video beleving betreft.

Nederlandse netwerken aan de wereldtop

Nederlandse netwerken doen het niet alleen goed qua video beleving. In de meest actuele onderzoeksresultaten concludeerde OpenSignal dat de Nederlandse netwerken bij de wereldtop horen. Zoopensignal-app.PNG scoren T-Mobile, KPN en Tele2 hoog in de categorie Games Experience. Alle vier netwerken scoren bijna 30 punten hoger dan het wereldwijde gemiddelde. Ook in de categorieën Down- en upload Speed Experience staan T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2 bij de beste netwerken van de wereld. Goed om te weten: in het onderzoek zijn Tele2 en T-Mobile meegenomen als losse netwerken. Tijdens de onderzoeksperiode hebben de providers bekendgemaakt verder te gaan onder de naam T-Mobile.

Het is niet de eerste keer dat Nederlandse netwerken goed uit onderzoek komen. In februari 2018 concludeerde OpenSignal al dat Nederland op de zesde plek staat wat 4G dekking betreft. Er is een app van Open Signal waarmee je kunt zien hoe de dekking is in jouw omgeving. Als je de app gebruikt, doe je ook mee aan hun onderzoek. 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie