Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Nederlandse netwerken wereldwijd aan top

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

De netwerken van KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone zijn internationaal in de prijzen gevallen. Onderzoeksbureau OpenSignal heeft de Global Mobile Network Experience Awards 2021 toegekend. T-Mobile scoort het hoogst op het gebied van gestreamde video.

opensignal-3.png

T-Mobile beste kwaliteit gestreamde video

T-Mobile Nederland is samen met Softbank in Japan de beste in de categorie Video Experience. Dit betekent dat de kwaliteit van gestreamde video op deze netwerken het beste is.  OpenSignal heeft het onderzoek uitgevoerd door de kwaliteit van gestreamde video te meten. Aan de hand van onder andere laadsnelheid en kwaliteit van de video krijgt een netwerk een score tussen 0 en 100. T-Mobile scoorde in deze categorie 78,8 punten. Het wereldwijde gemiddelde ligt op 64,6. Ook KPN, Tele2 en Vodafone hebben het goed gedaan wat video beleving betreft.

Nederlandse netwerken aan de wereldtop

Nederlandse netwerken doen het niet alleen goed qua video beleving. In de meest actuele onderzoeksresultaten concludeerde OpenSignal dat de Nederlandse netwerken bij de wereldtop horen. Zoopensignal-app.PNG scoren T-Mobile, KPN en Tele2 hoog in de categorie Games Experience. Alle vier netwerken scoren bijna 30 punten hoger dan het wereldwijde gemiddelde. Ook in de categorieën Down- en upload Speed Experience staan T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2 bij de beste netwerken van de wereld. Goed om te weten: in het onderzoek zijn Tele2 en T-Mobile meegenomen als losse netwerken. Tijdens de onderzoeksperiode hebben de providers bekendgemaakt verder te gaan onder de naam T-Mobile.

Het is niet de eerste keer dat Nederlandse netwerken goed uit onderzoek komen. In februari 2018 concludeerde OpenSignal al dat Nederland op de zesde plek staat wat 4G dekking betreft. Er is een app van Open Signal waarmee je kunt zien hoe de dekking is in jouw omgeving. Als je de app gebruikt, doe je ook mee aan hun onderzoek. 

Geactualiseerd: donderdag 18 maart 2021

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie