Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Nederlander bezorgd om kosten mobiel internet

door Jeanet Woldring

Meer Nederlanders beperken hun gebruik van mobiel internet, omdat ze bang zijn voor hoge kosten. Dat blijkt uit een studie naar telecomgedrag in opdracht van de Europese Commissie. Op BNR radio legt Ben Woldring uit waardoor het komt dat wij ons meer zorgen maken over ons surfgedrag. 

Terwijl de meeste Europeanen zich steeds minder zorgen maken over de kosten van internet op de mobiel, doen Nederlanders dat juist meer en beperken ze daarom hun mobiele surfgedrag. 

Meer databundels

Steeds meer Europeanen -en ook Nederlanders- gebruik maken van mobiel internet. Bijna de helft  van de Europese bezitters van een mobiele telefoon heeft ook een databundel, een stijging van 14 procent in vergelijking met 2011. Nederland zit boven het gemiddelde, hier heeft 57 procent van de mobiele telefoonbezitters ook mobiel internet, een stijging van 15 procent met twee jaar geleden. Zweden staat aan kop qua mobiel internet, met 71 procent van de mobiele gebruikers.

Meer tariefzorgen

Eind 2011 beperkten naar eigen zeggen 29 procent van de Nederlandse gebruikers van mobiel internet het surfen over 3G vanwege kosten, nu is dat percentage gestegen naar 34 procent. Deze opmerkelijke stijging is tegen de trend in, de meeste Europeanen maken zich steeds minder zorgen over de kosten van mobiel internet, over heel Europa een afname van 9 procent van bezorgde mobiele surfers.

Bron: Webwereld

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2013
Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie