Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Nederlander besteedt 72 procent internettijd op smartphone

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Nederlanders besteden gemiddeld dagelijks 72 procent van hun internettijd op de smartphone en 11 procent op een tablet. Dat blijkt uit onderzoek van VINEX/NOBO. Door COVID-19 is het digitale gedrag veranderd.

Meeste surftijd op mobiel

De cijfers tonen aan dat ons online gedrag in het afgelopen coronajaar sterk is veranderd. Er werd intensiever geïnternet.  Het onderzoek laat zien dat de aangesloten 150 sites en apps in 2020 negen van de tien Nederlanders (6+) bereikten, goed voor maar liefst 118 miljard pageviews en bijna 2,5 miljard uur aan surftijd. Door de uitbraak van het coronavirus is het bereik van nieuwsdiensten ook nog verder toegenomen. Eind 2020 volgden bijna 8 op de 10 Nederlanders het nieuws online. Daarvoor werd de smartphone het meest gebruikt. Doe jij dat ook, dan is het belangrijk dat je een passend abonnement hebt, waardoor je niet teveel betaalt. Gebruik daarvoor onze tool: Help mij schatten of vergelijk direct. belwijzer-help-mij-schatten.PNG

Microsoft Teams en Zoom

Sinds de uitbraak van het coronavirus meet VINEX ook het bereik van de grootste online videodiensten. Microsoft Teams en het Amerikaanse Zoom worden het meest gebruikt. Google Meet en Google Hangouts zijn minder populair.  Aan het eind van 2020 maakte ruim een kwart van de werkende mensen maandelijks gebruik van zo'n dienst. Ook studenten maken veel gebruik van online diensten, waarbij Teams favoriet is.
Meer weten over videodiensten? Lees Alles over videobellen

Over VINEX en NOBO

De Verenigde Internet Exploitanten (VINEX) en Stichting KijkOnderzoek (SKO) zijn in 2015 samen het Nederlands Online Bereik Onderzoek (NOBO) gestart. NOBO, uitgevoerd door KANTAR, is sinds 2016 de planningsstandaard voor digitaal bereiksonderzoek. Meer dan twintig grote mediabedrijven participeren in het onderzoek.

Geactualiseerd: maandag 25 januari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie