Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nederlander belt minder door crisis

door Jeanet Woldring

De economische crisis is van invloed op het mobiel bellen door consumenten. Bijna een op de vijf Nederlanders van 18 jaar en ouder belt minder dan voorheen. Ook op vakantie in het buitenland past de Nederlander zijn belgedrag aan. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek naar mobiele telefonie in Nederland in opdracht van t for telecom. Wie het juiste abonnement kiest, kan voor minder kosten evenveel blijven bellen volgens Bellen.com.

Buitenland
Zo'n 80 procent van de Nederlanders neemt de mobiele telefoon mee op vakantie in het buitenland, maar 51 procent van de vakantiegangers vindt de belkosten in het buitenland te hoog. Meer dan de helft neemt de telefoon daarom alleen mee om bereikbaar te zijn of voor noodgevallen.

Kostenbesparing
Uit het onderzoek blijkt verder dat kostenbesparing voor 41 procent van de bellers de voornaamste reden is om van abonnement te veranderen. 

Maandprijs bepaalt keuze abonnement
Voor 70 procent van de respondenten is de prijs per maand zeer belangrijk bij de keuze voor een abonnement. Niet zo'n vreemde uitslag, maar Bellen.com vraagt zich af is hoeveel zich realiseren dat het belgedrag het belangrijkste criterium moet zijn bij het bepalen van de juiste keuze. Wie louter afgaat op de maandprijs kan voor vervelende verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld als je  'buiten de bundel' tegen hogere tarieven belt, waardoor de maandnota veel hoger uitkomt! Ook de afrekenmethode (per minuut/seconde) en de houdbaarheid van het beltegoed spelen een grote rol.

Vervelende klus 
Van de vrouwen vindt de helft het een vervelende klus om het meest passende abonnement te vinden. Zouden deze vrouwen de Belwijzer Mobiel geraadpleegd hebben?

Van noodzakelijk kwaad naar aangenaam klusje
Bijna een op de vijf Nederlanders geeft aan het zoeken naar een nieuw abonnement een noodzakelijk kwaad te vinden. Het is de kunst om dit 'noodzakelijk kwaad' om te buigen in een 'aangenaam karweitje' met als resultaat de grootst mogelijke kostenbesparing. Houd de komende tijd de Belwijzer van Bellen.com goed in de gaten en doe er uw voordeel mee!

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie