Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nederland koploper met breedbandaansluitingen

Nederland behoort tot de hoogste van de wereld wat betreft het aantal breedbandaansluitingen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Inmiddels beschikken meer dan vier van de vijf huishoudens met internet over een breedbandverbinding. Bijna tweederde van hen heeft deze verbinding via een ADSL-aansluiting en ruim eenderde via de kabel. 

Wat inwoners betreft heeft ruim een kwart van de Nederlanders breedband. Dat wil zeggen 28,8 aansluitingen per honderd inwoners, om precies te zijn. Daarmee behoort de dichtheid van het aantal breedbandaansluitingen in ons land tot de hoogste van de wereld.

Alleen Denemarken overtreft ons. Van de honderd Denen hebben er 29,3 een breedbandaansluiting. Zuid-Korea (26,4 aansluitingen) en Finland (25 aansluitingen) volgen na Nederland.

Het aantal breedbandaansluitingen is een indicator voor de het daadwerkelijk gebruik van internetdiensten en voor de ICT-geletterdheid van de bevolking, aldus het CBS. 

Het gebruik van internet en breedband door Nederlandse huishoudens en bedrijven ligt internationaal gezien hoog, zo staat dan ook te lezen in De digitale economie 2006. Nederland staat binnen de Europese Unie bovenaan wat betreft het aandeel huishoudens met internet en breedband. Hoewel de vaardigheden van internetgebruikers nog beter kunnen, behoren Nederlanders ook in dit opzicht tot de besten van de klas.

Zie ook:
Breedbandgekte.nl waar u zich direct veilig en simpel kunt aanmelden voor 'te gekke aanbiedingen'. Ook het overstappen naar een andere provider is met de Breedbandgekte.nl Overstaphulp een koud kunstje.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie