Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nederland koploper met breedbandaansluitingen

3 reacties

Nederland behoort tot de hoogste van de wereld wat betreft het aantal breedbandaansluitingen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Inmiddels beschikken meer dan vier van de vijf huishoudens met internet over een breedbandverbinding. Bijna tweederde van hen heeft deze verbinding via een ADSL-aansluiting en ruim eenderde via de kabel. 

Wat inwoners betreft heeft ruim een kwart van de Nederlanders breedband. Dat wil zeggen 28,8 aansluitingen per honderd inwoners, om precies te zijn. Daarmee behoort de dichtheid van het aantal breedbandaansluitingen in ons land tot de hoogste van de wereld.

Alleen Denemarken overtreft ons. Van de honderd Denen hebben er 29,3 een breedbandaansluiting. Zuid-Korea (26,4 aansluitingen) en Finland (25 aansluitingen) volgen na Nederland.

Het aantal breedbandaansluitingen is een indicator voor de het daadwerkelijk gebruik van internetdiensten en voor de ICT-geletterdheid van de bevolking, aldus het CBS. 

Het gebruik van internet en breedband door Nederlandse huishoudens en bedrijven ligt internationaal gezien hoog, zo staat dan ook te lezen in De digitale economie 2006. Nederland staat binnen de Europese Unie bovenaan wat betreft het aandeel huishoudens met internet en breedband. Hoewel de vaardigheden van internetgebruikers nog beter kunnen, behoren Nederlanders ook in dit opzicht tot de besten van de klas.

Zie ook:
Breedbandgekte.nl waar u zich direct veilig en simpel kunt aanmelden voor 'te gekke aanbiedingen'. Ook het overstappen naar een andere provider is met de Breedbandgekte.nl Overstaphulp een koud kunstje.

Reacties (3)

Geplaatst door: Rob de Vries ()

Grappig zo`n bericht van het CBS terwijl vandaag in de Trouw een onderzoek wordt gerapporteerd van het britse onderzoeksbureau "Point Topic" met de titel: "Nederland zakt langzaam maar zeker af in breedbandranglijsten".; heeft nu nog maar de negende plek in het aantal aansluitingen per huishouden.

Geplaatst door: Reinier ()

Natuurlijk de adsl aansluiting zijn nu betaalbaar en intersant om te nemen. Mensen willen wel vooruit, maar het moet wel betaalbaar blijven en nu het zover is nemen ze het.

Geplaatst door: Bernhard van Willemschen ()

"Wat inwoners betreft heeft ruim een kwart van de Nederlanders breedband. Dat wil zeggen 28,8 aansluitingen per honderd inwoners, om precies te zijn. Daarmee behoort de dichtheid van het aantal breedbandaansluitingen in ons land tot de hoogste van de wereld."Dit cijfer zegt natuurlijk niet zoveel, aangezien je dan ook zou moeten weten hoeveel mensen in een gemiddeld Nederlands huishouden een verbinding delen. Maar wel leuk dat in ieder geval de meeste mensen al breedband hebben.

Opmerking van de redactie op 02-01-2007
Bij deze nog wat feitjes Bernhard: Breedband komt bovengemiddeld voor in huishoudens met kinderen. In 2006 had driekwart van de eenoudergezinnen en ruim acht van de tien paren met kinderen een breedbandverbinding in huis. Toegang tot internet via een breedbandaansluiting is het minst aanwezig bij alleenstaanden. In 2006 heeft de helft van deze huishoudens breedband.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie