Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Nederland koploper met breedband

Nederland is koploper in Europa als het gaat om het aantal breedbandaansluitingen. Ruim 50% van de huishoudens heeft internet via kabel of ADSL, meer dan elk ander Europees land.  Dit staat in de Voortgangsrapportage Breedband die de minister naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Financiële ondersteuning voor investeringen in breedbandinfrastructuren is volgens de minister dan ook niet nodig..

De goede positie van Nederland is voor een groot deel te danken aan de liberalisering. Dat heeft geleid tot meer marktwerking bij breedbandinternet en tot meer concurrentie tussen het telefoonnetwerk en het kabelnetwerk. Hierdoor zijn er veel verschillende aanbieders gekomen die de capaciteit van hun netwerken hebben verhoogd, de prijzen hebben verlaagd en de service hebben verbeterd.

Volgens het rapport heeft de toppositie van Nederland op het gebied van breedbandaansluitingen echter nog niet geleid tot een beter gebruik van de snelle internetverbindingen. Zo verloopt de introductie van  internettelefonie, tv via internet en video on demand in Nederland minder snel dan in Frankrijk, Italië en Zweden. Om meer inzicht te krijgen in de positie van Nederland als het gaat om breedbandgebruik start het ministerie een monitor.

Voor de periode 2006-2007 komt er geen garantiefonds voor het stimuleren van breedbandnetwerken in Nederland. Wel wil het ministerie onder meer het breedbandgebruik bij bedrijven en bij publieke instellingen stimuleren. Nederland scoort in Europa gemiddeld als het gaat om het aantal bedrijven dat aangesloten is op een breedbandverbinding. Het aantal kleinere bedrijven loopt gemiddeld twee tot drie jaar achter bij grotere bedrijven. Verder moeten lokale overheden en woningbouwcorporaties meer geïnformeerd worden over hun rol en mogelijkheden bij het stimuleren van het gebruik van breedband.

Gepubliceerd: donderdag 8 december 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie