Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Mp3 in je mobieltje wordt het helemaal


Een mp3-speler in je mobieltje wordt de hit van 2005 volgens deskundigen. Een ingebouwde camera is te gewoon geworden. Bij een duur abonnement krijg je al gratis een mp3-speler.
Volgens marktonderzoeksbureau Gfk had in januari  één op de vier verkochte mobieltjes een ingebouwde mp3-speler  Een goed voorbeeld is de Samsung D500.

Op de CeBIT, de grote technologiebeurs in Hannover, zijn verscheidene telefoons met mp3-speler gepresenteerd. Sony Ericsson introduceerde de Walkman W800i, nu een telefoon met ingebouwde muziekspeler. Met de W800i kun je naar muziek luisteren, gamen, foto’s maken, clipjes opnemen én uiteraard mobiel bellen.  Met een 2 megapixel camera en een playtime tot 30 uur. Gebruikers kunnen muziek vanaf de computer naar een bijgeleverde memorystick met 520 Mb  schijfruimte zetten, die ze vervolgens in de telefoon pluggen en kunnen beluisteren. Als de telefoon gaat terwijl de muziek aan staat, klinkt het belsignaal door de bijgevoegde koptelefoon. Het is mogelijk om het telefoongedeelte uit te schakelen: flightmode, een optie die vooral bedoeld is voor vliegtuigreizigers. De opslagcapaciteit is groot, want de meegeleverde 0,5GB Memory Stick duo heeft een capaciteit van ongeveer 150 muziektracks of 10 tot 12 volledige CD’s. De batterij heeft een behoorlijk groot uithoudingsvermogen: de speeltijd bedraagt 15 uur wanneer de telefoon is ingeschakeld en tot 30 uur als dat niet het geval is. De W800i is in Nederland verkrijgbaar vanaf het derde kwartaal van 2005. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.
 
Nokia heeft intussen een samenwerking bekendgemaakt met Microsoft. Het bedrijf gaat Windows Mediaplayer installeren op zijn telefoons, zodat ook Nokia bezitters met hun telefoon muziek kunnen downloaden.

Een camera in je mobiel is al heel gewoon. Ruim tien procent van de 13 miljoen mobieltjes die in Nederland in omloop zijn, hebben een ingebouwd fototoestel. De meeste recente exemplaren hebben een 1,3 megapixel camera, waardoor de foto's er redelijk uitzien als ze op normaal formaat worden afgedrukt. Tijdens de CeBIT heeft Samsung de eerste telefoon met een 7 megapixel camera aangekondigd.

Films en televisie kijken op je mobiel wordt binnenkort ook werkelijkheid. Zoals aangekondigd gaat KPN  in 2006 digitale televisie voor de mobiel  aanbieden. Wie een telefoon heeft die geschikt is voor UMTS - breedband internet voor de mobiele telefoon - kan nu al het journaal kijken op zijn mobieltje. Ginus Tiemessen, directeur van Belcompany gelooft er niet in, zo stond afgelopen zaterdag in NRC. ,,Ik geloof dat mensen met hun mobiel huis-tuin-en-keuken foto's maken, dat ze er muziek mee luisteren, dat ze ermee e-mailen en dat ze ermee gamen. Daar is het apparaat geschikt voor. Maar televisie wordt gemaakt voor een scherm van 52 centimeter, niet voor een van 4 centimeter.''

Speciaal voor vrouwen presenteerde Siemens de CL75, een sjiek model, weliswaar zonder muziekspeler, maar met een handspiegeltje. Sommige vrouwen zullen zich ongetwijfeld meer aangetrokken voelen door de Rockin'Rio die in beperkte oplage zal verschijnen. Of door de Nokia 7280 fashion phone, die ook met name om z'n (of haar?) uiterlijk gekozen zal worden. Dit model ligt al in de winkels.

Binnenkort zullen de nieuwe mobieltjes aan de toestelvergelijking op Bellen.com worden toegevoegd, zodat alle specificaties vergeleken kunnen worden.

Gepubliceerd: maandag 14 maart 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie