Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Modemrouter Telfort als beste getest

door Jeanet Woldring

De modemrouter van Zyxel die Telfort zijn klanten in bruikleen geeft, komt als beste uit een test van draadloze routers. Dat meldde de Consumentenbond afgelopen vrijdag op haar website. Behalve de modemrouter van Telfort werden ook routers van KPN en XS4ALL getest.

‘Klant heeft geluk’
De Consumentenbond testte verschillende draadloze routers, waaronder modemrouters die worden aangeboden bij een abonnement op vast breedband. De bond beoordeelde op prijs, gebruiksgemak, beveiliging, veelzijdigheid, snelheid en energiegebruik. De Zyxel P2812HNU-F1 krijgt een 7,7. De Consumentenbond zegt over de modem van Telfort: ‘Wie op dit moment een internetabonnement afsluit bij Telfort, heeft geluk. Een zeer goed presterende modemrouter die ook nog zeer veelzijdig is’. 

Niet verrast
Product Manager Johan Hartholt is niet verrast door de goede score. Telfort doet al heel lang zaken met het Taiwanese Zyxel. ‘Met het aantal modems dat wij per jaar afnemen, zijn we hun grootste klant in Nederland. We overleggen regelmatig met de leverancier. Zyxel kent onze wensen en dat zorgt weer voor een goed product.’ Johan merkt verder op dat de nu geteste modemrouter sinds een half jaar aan VDSL-klanten wordt geleverd. ‘Vanaf begin volgend jaar wordt de modem ook aan ADSL-klanten geleverd.‘ 

KPN en XS4ALL
De Consumentenbond testte ook de modemrouters van KPN en XS4ALL. Met een 6,6 komt de ZTE van KPN op een gedeelde derde plaats, samen met de Huawei van Online. De snelheid van de Fritz!box van XS4ALL vond de Consumentenbond onder de maat; slechts 20 Mbit/s tegenover de 80 Mbit/s van de Zyxel. De Fritz!box krijgt dan ook slechts een 5,6. 

Beter beveiligd
Net als de Zyxel scoort de Fritz!box wel het hoogst op de beveiliging: een 8,2. De Consumentenbond merkt overigens op dat de beveiliging veel beter is dan een paar jaar geleden.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie