Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

MobielThuis van KPN goedkoper en duurder

Per 15 mei heeft KPN de tarieven gewijzigd van MobielThuis, de voordeeloptie waarmee u mobiel belt voor de tarieven van de vaste lijn in en om uw huis. De abonnementsprijs is verlaagd en de minuutprijs verhoogd.

Wat is MobielThuis?
MobielThuis is een aanvulling op een Flexibel abonnement van KPN Mobiel. Met de voordeeloptie MobielThuis kunt u voordelig bellen naar vaste en mobiele nummers binnen 100 meter van uw huis. Het abonnement is maandelijks opzegbaar en werkt op alle mobiele toestellen. 

De wijzigingen van MobielThuis
1.
 Met MobielThuis belt u voor de tarieven van de vaste lijn. De basis van deze tarieven is het BelVrij-abonnement van KPN. Per 1 maart 2008 zijn de tarieven van BelVrij voor het bellen naar vaste nummers in Nederland gewijzigd van 2,75 cent naar 4 cent per minuut. Deze wijziging geldt nu ook voor het bellen naar vaste nummers met MobielThuis en deze gesprekken tellen mee in uw mobiele belbundel.

2. Per 15 mei 2008 is het abonnementbedrag van MobielThuis blijvend in prijs verlaagd van € 5,00 naar € 4,50 per maand.

3. Met Flexibel van KPN Mobiel, het nieuwe mobiele abonnement van KPN, belt u vanaf 10 cent per minuut naar mobiele telefoonnummers in Nederland ( Flexibel 160 en Flexibel 200). Daarom is het voordeeltarief van MobielThuis van 12 cent per minuut voor het bellen naar mobiele nummers in Nederland komen te vervallen. U betaalt dus vanaf 15 mei 2008 het tarief dat geldt voor uw mobiele bundel voor het bellen naar mobiele nummers in Nederland.
Voorbeelden: Met KPN Flexibel 20 betaalt u 17 cent per minuut/sms. Met Flexibel 32,50 betaalt u 13 cent per minuut/sms.

Door de wijziging bij punt 3 zijn bestaande klanten met de abonnementen tot en met Flexibel 45 nu duurder uit, zowel binnen als buiten de bundel.

Voor- en nadelen MobielThuis
Volgens KPN biedt MobielThuis u nog steeds veel voordeel bij mobiel bellen vanuit huis. Telecompaper heeft via een simpele rekensom proberen aan te tonen of het voor- of nadeliger geworden is. In haar opinie is het voor een consument bij minder belminuten sneller interessant om deze dienst te gebruiken. Op basis van gemiddelde gespreksduur van 2 minuten wordt aangetoond dat iemand met een KPN Flexibel € 27.50 minimaal 84 minuten vanuit thuis met zijn mobiel naar vaste aansluitingen moet bellen om de maandelijkse kosten terug te verdienen. In de nieuwe situatie moet dezelfde consument minimaal 59 minuten bellen om zijn maandelijkse abonnementskosten van € 4.50 terug te verdienen. Voor veelbellers, dat wil zeggen mensen die meer dan 250 minuten bellen naar vaste aansluitingen, is de consument meer kwijt in de nieuwe situatie.

Belwijzer Mobiel advies
"Het zal voor menig consument lastig zijn om de rekensom te maken. Zeker ook als hij rekening wil houden met first-minute charging (= 1e minuut volledig), concludeert Telecompaper. Die rekensom hoeft u echter niet zelf te maken als u de Belwijzer op Bellen.com raadpleegt. Standaard gaat de Belwijzer ervan uit dat u 35% mobiel belt in en om uw huis. U kunt dit percentage zelf aanpassen bij de vraag: Hoeveel procent belt u mobiel in en om uw huis? Wanneer u evenveel in huis mobiel belt als daarbuiten, kan er een advies uitrollen waarbij het voordeliger is  om MobielThuis erbij te nemen. U vindt deze vraag bij  'meer gegevens invullen'.

T-Mobile Thuis
T-Mobile heeft een zelfde soort abonnement als Mobiel Thuis: T-Mobile Thuis Basis. Een abonnement kost € 6.95 per maand en de gesprekstarieven zijn 4 cent in piekuren en 2 cent in daluren voor gesprekken naar andere vaste telefoonnummers. Het starttarief is 6 cent; dat is 1 cent hoger dan dat van KPN. De looptijd van T-Mobile Thuis wordt gekoppeld aan de minimale contractperiode van het mobiele abonnement met een opzegtermijn van drie maanden.

Zie ook: Tariefvergelijking en Toestelwijzer

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie