Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Mobiele voicemail gratis af te luisteren

Het Duitse weekblad Der Spiegel is een manier op het spoor gekomen om de voicemail van gebruikers van mobiele telefonie illegaal af te luisteren. Naast het afluisteren van de berichten kan een hacker ook berichten wissen, instelingen veranderen en zelfs op kosten van de eigenlijke gebruiker telefoongesprekken voeren.

Mobiele netwerken bevatten een lek waardoor voicemails van anderen afgeluisterd kunnen worden en er op kosten van een ander gebeld kan worden. Hackers kunnen vanuit het buitenland of via internetbellen de beveiliging omzeilen om zo toegang tot de voicemailboxen te krijgen, zo schrijft ook De Telegraaf.

De krant noemt als voorbeeld misbruikers die vanaf Australië een kort bericht inspreken. Vervolgens belt een handlanger vanuit het buitenland naar de voicemail en kiest voor het automatisch terugbellen. Beide misbruikers kunnen nu een telefoongesprek voeren op rekening van het slachtoffer.

Volgens Der Spiegel zijn de Duitse telecommaatschappijen al begonnen de beveiliging te verhogen, door van hun gebruikers een extra identificatie (een per SMS toe te sturen code) te vragen als zij niet direct vanuit hun eigen netwerk -mogelijk vanuit een VOIP-dienst- hun voicemail afluisteren.

Ook Telfort, T-Mobile en KPN hebben aangekondigd snel met maatregelen te komen, zo schrijft Webwereld. Voortaan moeten klanten bijvoorbeeld eerst een pincode intoetsen, voordat ze hun berichten kunnen afluisteren.

Gepubliceerd: vrijdag 9 december 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie