Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobiele bellers hebben schuld van kwart miljard


Nederlandse mobiele bellers staan voor ongeveer een kwart miljard euro in het krijt bij de telecombedrijven. De gemiddelde schuld van een beller met betalingsachterstand bedraagt rond 650 euro.

Dat heeft  Preventel afgelopen zaterdag bekendgemaakt. Preventel is een samenwerkingsverband van aanbieders van mobiele telefonie dat een zwarte lijst van wanbetalers bijhoudt. De telefoonwinkels, die abonnementen en mobieltjes verkopen, kunnen die lijst raadplegen.

De betalingsachterstand  is er vooral in het betalen van het abonnement en de belminuten. Veel wanbetalers zijn jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar.

Het aantal wanbetalers is ongeveer stabiel op 400.000. Elk jaar verdwijnen er 80.000 van hen uit het bestand, omdat ze na vijf jaar registratie van de lijst worden geschrapt. Maar elk jaar komen er evenveel nieuwe bellers met betalingsachterstand bij. Tegenwoordig gaan telecomaanbieders sneller over tot afsluiten van een wanbetaler.

Preventel, waarin KPN Mobile, Vodafone Libertel, Debitel, T-Mobile en Orange samenwerken, heeft alleen maar een postbus en een e-mailadres. De organisatie schermt zich af  om te voorkomen dat agressieve bellers haar onder druk zetten.

bron: ANP/AD

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie