Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobiel steeds grotere bedreiging voor vast

Steeds meer consumenten vinden de abonnementskosten voor vaste telefonie te hoog. Daarnaast geeft bijna een vijfde van de mobiele bellers aan wel eens te overwegen de vaste aansluiting op te zeggen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Heliview.

Het afgelopen jaar is zestien procent van de ondervraagden naar een andere telecomaanbieder overgestapt. Het komend jaar verwacht slechts drie procent te switchen, zo blijkt uit de antwoorden die gegeven zijn door ruim 1.000 ondervraagde huishoudens in Nederland.

Van alle huishoudens met KPN gebruikt inmiddels al meer dan een derde deel  een carrier pre select aanbieder. Tele2 heeft het grootste aandeel in de Carrier Pre Select markt met 77%.  Kosten spelen nog steeds de grootste rol om over te stappen. 

Het aantal bellers via de kabel van UPC is licht gegroeid. Verder blijft kabeltelefonie, ondanks grootschalig gebruik voor internettoepassingen, nog beperkt.

Voicemail, toets bij bezet en nummerweergave worden veel gebruikt en bezorgen  de aanbieders veel omzet. Nieuwere diensten als SMS via de vaste telefoonlijn en internet belbericht zijn nog niet zo populair.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie