Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobiel Skypen met nieuwe Nokia

4 reacties

   

Nokia en Skype slaan de handen ineen. Zo kan ‘skypen’, een gratis vorm van bellen via internet, straks ook buitenshuis. Dat maakten de bedrijven bekend op de CES, de elektronicabeurs in Las Vegas

Skypen via een mobieltje kan een directe bedreiging betekenen voor de inkomsten van mobiele aanbieders. Tot nu toe werkte Ebay-dochter Skype (136 miljoen gebruikers) met een telefoon die in de pc moest worden geplugd of een telefoon elders in huis die draadloos met internet via het thuis-netwerk verbonden was.

Nokia maakt Skype nu overal mogelijk waar draadloos internet beschikbaar is, bijvoorbeeld via zogeheten WiFi-hotspots. Dat zijn locaties waar draadloze internettoegang wordt aangeboden. Onder andere KPN en T-Mobile bieden betaalde toegang tot hun hotspots aan. 

Nokia heeft geen doorsnee mobieltje uitgekozen om met Skype te werken, maar het zogeheten internet-tablet N800. Dat toestel (pda) heeft ondermeer wifi, Bluetooth, een webcam en een toetsenbord. De overige specificaties zullen een dezer dagen te vinden zijn in de Toestelwijzer op Bellen.com.

Bron: BN DeStem

Reacties (4)

Geplaatst door: andrea ()

kan iemand me helpen?
ik heb een nokia C6 via Vodafone abonnement en er zit inmiddels Skype op gedownload, maar hoe moet ik nou mijn telefoon instellen om gratis te bellen met egypte? ik heb het vandaag geprobeerd via gewoon bellen maar dan word ik afgebroken omdat ik Skype tegoed moet kopen!
iemand heeft mij ook verteld dat je het via chatten moet doen en niet via bellen,
kan iemand mij alsjeblieft helpen??????????

gr andrea

Geplaatst door: sunny boy ()

Sorry! Was op mén klad goed maar vergiste me bij het tikken:

Verder, LET OP, rekent Orange bijvoorbeeld in het buitenland af per 25 KB (25000 Bytes), dus kun je globaal zeggen dat de startkosten voor een gesprek é 15 * 25.000 / 1.000.000= é 0,375

Geplaatst door: KostenKraker ()

Skype is niet altijd gratis inderdaad. Als je met Skype naar "normale vaste" nummers belt ("skype-out") dan betaal je ca 2 cent per minuut. Maar als je naar andere Skype gebruikers belt (waar ook ter wereld) bel je wel gratis.

Geplaatst door: Jan ()

Laat je niet bedotten
Skype is NIET GRATIS!!!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie