Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobiel Skypen met nieuwe Nokia

Skypen via een mobieltje kan een directe bedreiging betekenen voor de inkomsten van mobiele aanbieders. Tot nu toe werkte Ebay-dochter Skype (136 miljoen gebruikers) met een telefoon die in de pc moest worden geplugd of een telefoon elders in huis die draadloos met internet via het thuis-netwerk verbonden was.Nokia en Skype slaan de handen ineen. Zo kan ‘skypen’, een gratis vorm van bellen via internet, straks ook buitenshuis. Dat maakten de bedrijven bekend op de CES, de elektronicabeurs in Las Vegas. 

Nokia maakt Skype nu overal mogelijk waar draadloos internet beschikbaar is, bijvoorbeeld via zogeheten WiFi-hotspots. Dat zijn locaties waar draadloze internettoegang wordt aangeboden. Onder andere KPN en T-Mobile bieden betaalde toegang tot hun hotspots aan. 

Nokia heeft geen doorsnee mobieltje uitgekozen om met Skype te werken, maar het zogeheten internet-tablet N800. Dat toestel (pda) heeft ondermeer wifi, Bluetooth, een webcam en een toetsenbord. De overige specificaties zullen een dezer dagen te vinden zijn in de Toestelwijzer op Bellen.com.

Bron: BN DeStem

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie