Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Mobiel op een rijtje - goedkoper is het sleutelwoord!

door Els Werkman 1 reactie Leestijd: 5 minuten

In maart was het eigenlijk nog best rustig in telecomland. In april ging het helemaal los! Nieuwe lente, nieuwe acties. Of zelfs een geheel nieuw aanbod. Door de bank genomen is het óf beter, óf goedkoper óf zelfs een combinatie van beide geworden! Kortom, hoogste tijd om te vergelijken wat de beste aanbieding is voor sim only of voor een telefoon met abonnement! Misschien ben je veel beter uit bij een van de partijen die hun aanbiedingen gewijzigd hebben.

prijswijzigingen-in-telecomland-groot.png

Telfort, Youfone, KPN, T-Mobile, hollandsnieuwe, Tele2, Simpel en Simyo

 • Telfort begon de dans. De belbundels werden kleiner, maar de extra bundel voor onbeperkt bellen werd goedkoper telfort.PNGwaardoor dit al snel een nuttige aanvulling wordt. Door de actie betaal je nu 1 euro per maand. Er werd een nieuw abonnement geïntroduceerd met meer MB’s; 150 min + 10 GB voor € 22,50, de pakketten met 1,5 GB en 3 GB zijn verdwenen. In navolging van Tele2 kun je nu een maandcontract afsluiten in combinatie met een toestelabonnement. Hiervoor betaal je elke maand € 2,50 extra. Jaarcontracten zijn niet meer verkrijgbaar.
   
 • youfone.gifYoufone volgde. Je krijgt nu 20 GB voor 15 euro per maand, dit was 15 GB voor € 19. Bij een jaarcontract krijg je nog steeds 15 GB, de prijs is wel gezakt van € 20 naar € 16 per maand. De term Onbeperkt internet FUP is komen te vervallen.
  kpn.gif
   
 • Bij KPN werden de acties bij de jaarcontracten beter, meer korting per maand en dat tijdens de gehele looptijd van het contract.
   
 • t-mobile.gifT-Mobile is één van de uitzonderingen die de regel bevestigen, daar werden de aanbiedingen iets minder gunstig. Bij Go Basic krijg je € 0,50 minder korting, bij Go Next is dat € 1.


   
 • hollandsnieuwe.gifHollandsnieuwe geeft extra bundeltegoed voor dezelfde prijs. Deze actie is iets minder spectaculair dan dat je zou denken, je betaalt nu weer aansluitkosten van € 15,00. Er is goed nieuws voor de kleingebruiker, het abonnement met 500 MB/min/sms is weer terug van weggeweest.
  • In plaats van 1000 MB/min/sms krijg je nu 1500
  • In plaats van 2000 MB/min/sms krijg je nu 2500
  • In plaats van 3000 MB/min/sms krijg je nu 4000
  • In plaats van 5000 MB/min/sms krijg je nu 6000
    
 • tele2.gifTele2 veranderde haar abonnementen. In plaats van een minutenbundel met de keuze uit verschillende internetbundels krijg je nu een internetbundel met daarbij de keuze uit twee minutenbundels 100 min/sms en Unlimited Bel/sms. Unlimited is duurder geworden. Zijn wel verbeteringen? Ja, je kunt nu ook voor een 20 GB bundel kiezen, je hoeft niet perse een minutenbundel aan te schaffen, je kunt ook alleen internet kiezen. En er is een jaarcontract mogelijk bij sim only. 
   
 • Ben startte een actie met extra internettegoed, voor dezelfde prijs krijg je:ben.gif
  • 1500 in plaats van 1000 MB
  • 3500 in plaats van 2500 MB
  • 6500 in plaats van 5000 MB
    
 • simpel.gifDat was al best leuk, en toen kwam Simpel met haar Eurokrakers. De actie bij elk abonnement: de eerste 6 maanden betaal je € 1. De abonnementen zijn wel wat aangepast, je kreeg internettegoed, eurokrakers-simpel.PNG125 minuten en 1000 sms’jes, nu krijg je hetzelfde internettegoed, 100 min en 500 sms voor dezelfde prijs plus dus die actie.
  Op 8 mei 2018 maakt Simpel bekend dat de jaarcontracten per direct € 2,50 duurder worden.
   
 • simyo.gifOp de valreep, vanaf 7 mei geeft Simyo € 3 korting op haar 1 GB- en 4GB-bundels als je kiest voor een contract van 12 maanden. Kies je voor een per maand opzegbaar abonnement dan krijg je elke maand twee euro korting op diezelfde bundels.


Wil je weten of jij goedkoper uit kunt zijn? Vergelijk sim only of  telefoon met abonnement!

Ander nieuws

Op Bellen.com wijzigen we als het nodig is elk kwartaal de standaard ingevulde gegevens in de Belwijzer. We zijn per april van 120 minuten, 10 sms en 1500 MB overgegaan naar 130 minuten, 10 sms en 2000 MB. Zoals het er nu naar uitziet zou internet in het derde kwartaal wel eens naar de 3000 MB kunnen gaan.

Bij Tele2 krijg je vanaf 7 mei 9 GB voor het gebruik in de EU als je een abonnement met 10GB of meer hebt. Dit was 8 GB, dus je kunt nu 1000 MB meer gebruiken als je de grens overgaat. Op 8 mei is dit nogmaals aangepast, bij de abonnementen met 10GB en 20GB kun je 8GB gebruiken in de EU, bij Unlimited is dit 9GB.
En T-Mobile heeft bij haar grootste abonnementen de term Unlimited vervangen door Onbeperkt. Zou dit komen omdat Tele2 hard inzet op Unlimited? Of zoeken wij nu spijkers op laag water?

Geactualiseerd: dinsdag 8 mei 2018

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reacties (1)

Geplaatst door: hans hes ()

Ik heb mobiel internet van Tele 2 ,ik had mijn sim kaart in een huawei router gedaan, en dat mag niet van Tele 2 ,en nu wordt mijn abonnement opgezegd. door hun. Ik mag wel mijn telefoon als router tethering gebruiken ,vreemd vind ik dat.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie