Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Mobiel internet via vakantiebundel

door Jeanet Woldring

Veel mensen zoeken zon, zee en strand op in het buitenland en nemen hun mobiel mee. Mobiel bellen en internetten kan een duur grapje worden voor wie niet goed oplet. Providers maken veel reclame voor vakantiebundels. Wie bieden ze aan, wat kosten ze en waar moet je op letten?

Onlangs heeft Kassa in een filmpje laten zien welke vakantievoordeelbundels en speciale tarieven er voor de vakantiebestemming te koop zijn. In de studio zat Mark Wierenga van Bellen.com om te vertellen waarop we moeten letten als we overwegen een vakantiebundel aan te schaffen.  

Recent is Telefort er bijgekomen met roamingbundels. We hebben de mogelijkheden opnieuw een rijtje gezet en een vergelijking gemaakt op basis van kosten en aantal MB's. De prijzen zijn gebaseerd op vakantielanden binnen de Europese Unie.

Gekopieerd:
Zoals u ziet zijn de vakantiebundels erg beperkt qua hoeveelheid MB’s, maar valt de prijs ook mee (vanaf 2 euro per dag). Nu is zo’n bundel ook niet het leven ingeroepen om YouTube video’s te kijken of grote bestanden te uploaden. Maar e-mailen en vooral Whatsappen is met een bundel van 15 tot 35 MB zeer goed mogelijk. Bovendien geven alle bovengenoemde bundels een melding wanneer je bijna het limiet hebt verbruikt. Om een dergelijke bundel te activeren heb je overigens wel een abonnement of sim only nodig van de desbetreffende provider. Het geldt niet voor prepaid gebruikers.

Tips:

Zorg dat dataroaming altijd uitstaat in het buitenland, wanneer je geen gebruik maakt van internet.
Gebruik, waar mogelijk, WiFi hotspots. Vaak hebben hotels en appartementen een WiFi verbinding waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden.
Video’s bekijken, downloaden en streamen van muziek kost veel dataverkeer, dus pas daar mee op in het buitenland.
Bij het surfen op het internet kun je beter mobiele websites bezoeken, aangezien deze minder dataverkeer kosten. In veel gevallen wordt op je mobiele telefoon automatisch de mobiele versie geladen.
Zet automatisch synchroniseren/updaten van sociale netwerken en e-mailprogramma’s uit wanneer je op reis gaat. Ook dit kan veel dataverkeer schelen wanneer je dit handmatig doet.

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2013
Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie