Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Mobiel internet vanaf zomer 2014 goedkoper

door Jeanet Woldring

Eurocommissaris Neelie Kroes wil een einde aan de dure tarieven voor internet over de grens. Volgende zomer moeten alle inwoners van Europa zonder extra kosten internet op hun mobiele telefoon kunnen gebruiken.

Woensdag 11 september komt Kroes met de nieuwe regels voor telecom in de EU. Afgelopen zaterdag lichtte ze al een tipje van de sluier op in het NOS journaal. Bedrijven worden verplicht abonnementen aan te bieden met een tarief voor alle EU-landen. De voorstellen moeten nog door de lidstaten en het Europees Parlement worden aangenomen. 

Roamingcontract bij andere aanbieder
Wat wel al vaststaat is de mogelijkheid vanaf 1 juli 2014 bij een andere aanbieder een roamingcontract af te sluiten. Zodoende kunt u voor het bellen, sms'en of surfen in het buitenland eventueel goedkoper uit zijn dan bij uw eigen provider. 

Uw mobiele provider moet u op deze mogelijkheid wijzen, zodat u een andere aanbieder kunt zoeken die u een beter aanbod doet. Het wordt dus makkelijker om van een lager roamingtarief van een andere aanbieder gebruik te maken.

Ander telefoonnummer?
Als u een apart contract afsluit voor mobiel bellen of internetten in het buitenland hoeft u niet van telefoonnummer te veranderen. U behoudt voor beide contracten uw huidige nummer.

Gepubliceerd: maandag 9 september 2013
Geactualiseerd: dinsdag 2 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie