Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobiel internet en mobiele tv is wat de klok slaat

2 reacties

Consumenten moeten méér gaan doen met hun gsm dan alleen bellen. Het mobieltje moet de pc, maar vooral de tv vervangen. Deze tendens was te beluisteren op de telecombeurs in Barcelona.

Mobiel internet, mobiel breedband en mobiele tv
De telecomindustrie, deze week bijeen in de Spaanse stad, ziet het mobieltje graag als vervanger van de pc en televisie. Mobiel internet, mobiel breedband en mobiele tv waren dit jaar opnieuw de sleutelbegrippen in Spanje.

Het afgelopen jaar was er een forse groei te zien in mobiel breedband. Wereldwijd zijn er nu al 180 miljoen abonnees voor de derde generatie mobiele netwerken en er komen er elke maand 6,5 miljoen nieuwe klanten bij. Deze cijfers gaf de grootste baas van het Zweedse Ericsson op de eerste dag van het congres. Volgens hem wordt televisie de grootste drijfveer voor consumenten om over te stappen naar snellere mobieltjes. 

Voetbalbeelden op mobiel
'Sneller mobieltje gokt weer op voetbal' schrijft Peter van Ammelrooy in de Volkskrant naar aanleiding van deze woorden. 'Ericsson zet zijn kaarten op twee grote voetbalevenementen, de FIFA Confederations Cup volgend jaar en het wereldkampioenschap voetbal in 2010. Het Zweedse bedrijf levert de apparatuur en de software waarmee ‘mobiele’ beelden bij de telefoonmaatschappijen worden bezorgd, die ze weer aan hun abonnees kunnen verkopen.'

Voetbal was twee jaar geleden ook al het lokaas voor mobiele diensten, maar is toen  geflopt. De marktomstandigheden zijn echter gewijzigd, waardoor tv op mobiel nu echt wel es zou kunnen doorbreken. Succesfactoren zijn verbeterde snelheden (HSPA i.p.v. GPRS of UMTS), standaardisatie technieken (DVB-H), veel meer geschikte toestellen (zoals de N95, opvolger N96, SE K850i, LG KU990 Viewty, Samsung F700) en last but not least goedkopere data-abonnementen.

Zie ook: KPN: gratis tv kijken op mobieltje (sept. '07) en Vodafone en Orange met flatfee tv op mobiel (mei '07)

Reacties (2)

Geplaatst door: helma ()

must be my apple

Geplaatst door: hizindel ()

gebeurt ook, bij stukjes en beetjes. in de afgelopen 15 jaar was het ook enorm aanwezig. alleen allemaal tegelijk is ook de onmogelijkheid in de enorme automatisering. en net zo u zegt de enorme uitstraling of ontwerp presentatie is een genot... een weldadige streling... mn kleinzoon zou er ook nog graag snoepjes uit willen laten komen... ach ja... bellen maar... vr.gr. helma i. z.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie