Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobiel bellen uit buitenland snel goedkoper?

4 reacties

Het grensoverschrijdend mobiel bellen wordt mogelijk nog voor de zomer goedkoper. Onder de EU-landen is een meerderheid voor het plan. Althans, dit meldde Europees Commissaris Viviane Reding donderdag. Op de vakbeurs Cebit in Hannover had ze een EU-vergadering met bewindslieden van telecommunicatie.  Kranten, radio en tv wijden voor de zoveelste keer aandacht aan dit onderwerp.

'Mobiel bellen in buitenland te duur' was eind vorig jaar de kop van het bericht op Vakantiebellen.com, de speciale site voor bellen in het buitenland. Minstens vijftien keer daarvoor was er al aandacht aan het onderwerp besteed!

Zowel het Europese Parlement als de ministers moeten nog formeel instemmen met de maximumtarieven. De volgende maanden zal allicht nog een hartig woordje gewisseld worden over de hoogte van de plafonds, schrijft de Belgische krant De Standaard. 

De telecombedrijven rekenen nu 'absurde en onaanvaardbaar veel geld' voor buitenlandse gsm-gesprekken, oordeelde de Europese Commissie in 2006. Reding had een voorstel ingediend voor een maximumtarief vanaf komende herfst, schrijft het FD. 

Toeristenlanden als Spanje toonden zich bij ministersoverleg in december nog erg kritisch. Zij verdienen immers veel geld aan de dure gsm-gesprekken van toeristen aan de Costa's. Frankrijk en Engeland vinden dat Brussel niet zomaar mag ingrijpen in de prijzen van bedrijven. Nederland is sterk voorstander van lage gsm-tarieven voor buitenlandse gesprekken. 

Staatssecretaris  Heemskerk hoopt dat de telecombedrijven de nieuwe tarieven al voor de zomer in zullen voeren vooruitlopend op het EU-besluit, zodat vakantiegangers er in de grote vakantie al van kunnen profiteren. Hij waarschuwt wel dat zo'n maximumtarief niet meteen het standaardtarief wordt. "Als telecombedrijven slim zijn, gaan ze op dit punt met elkaar de concurrentie aan." Bovendien zou het goed zijn als mobiele bellers na het oversteken van de grens beter weten, bijvoorbeeld via een gratis sms, wat bellen kost, zodat ze kunnen kiezen met welk netwerk ze willen bellen, meldt de Telegraaf.

Op Vakantiebellen.com staan alle tarieven voor bellen uit het buitenland. Ook vindt u er handige tips waardoor uw belbudget in het buitenland binnen de perken blijft.

Reacties (4)

Geplaatst door: Anne ()

Hoi Beppie,

Misschien is Transatel iets voor je man! Zij hebben abonnement waarbij je geen roaming meer hebt. Ik reis zelf ook regelmatig tussen verschillende landen en mijn rekeningen zijn aanzienlijk gedaald. Voor hun tarieven en meer informatie kan je op hun website kijken, www.transatel.com

Ik hoop dat je er iets aan hebt!

mvg Anne

Geplaatst door: josuha ()

hoi bepp moet je eens kijk op www.bel1601.nl
of ortel www.ortel.nl zijn ma een paar hints weet niet dat je er wat aan hebt hoor tis goed bedeold van mij of kijk hier op bellen.com doe je best groetjes

Geplaatst door: Beppie ()

het wordt tijd dat mobiel bellen goedkoper wordt. ik betaal me blauw. Mijn man is intern. chauffeur en we hebben toch dagelijks contact. Maar de rekening is altijd torenhoog. Ik krijg er iedere keer weer slechte zin van. Het gaat hier om bedragen van rond de 150 euro. Hoe kan ik hier vanaf of weet er iemand een goedkopere manier??????

Geplaatst door: Benjamin ()

Gaan ze die oplichters(telecombedrijven) nu eindelijk aanpakken of is het zoals de afgelopen jaaaaaren, loos geklets van de heren en dames politici? Met de zomervakanties in het vooruitzicht heb ik deze discussie vaker gehoord. We zullen zien wie machtiger zijn, de politici of de telecombedrijven.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie