Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobiel bellen op Ryanairvluchten vanaf juni

3 reacties

Budget vliegtuigmaatschappij Ryanair wil passagiers vanaf juni de mogelijkheid bieden om gsm-gesprekken te voeren op haar vluchten. De Ierse budgetvlieger zal op 20 vliegtuigen starten met het toelaten van mobiele telefonie. In een tweede fase wordt die mogelijkheid geboden op alle 163 vliegtuigen. Ryanair hoopt met het mobiel bellen tijdens vluchten meer inkomsten te genereren die zullen helpen om de prijzen van de vluchten laag te houden.

De kostprijs van een gesprek in de lucht varieert naargelang de operator. Volgens OnAir, één van de twee operators die technologie levert om gesprekken in de lucht mogelijk te maken, zou de kostprijs tussen de 2 en 3 euro per minuut liggen. Het land waar men overvliegt wanneer wordt gebeld, beïnvloedt de prijs van het gesprek niet. Alle passagiers die een roamingovereenkomst met hun operator hebben kunnen gebruik maken van de dienst.

Vorige week maakte de Europese Commissie bekend dat het nieuwe regels wil invoeren die als kader moeten dienen om mobiel bellen tijdens vluchten in de EU toe te staan.
 

Reacties (3)

Geplaatst door: Pieter ()

Het gesprek in het vliegtuig wordt afgevangen door een bassistation in de cabine, die het signaal via een satelliet doorgeeft aan een grondstation. De techniek is nog niet geweldig, zo blijkt uit testervaringen.
🙁Het ongemak veroordeeld te zijn tot andermans telefoonconversaties was reden voor de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen het bellen in vliegtuigen te verbieden, zelfs als binnenkort via WiFi het in principe mogelijk zou zijn internetbelprogramma`s als Skype aan boord te gebruiken.

Geplaatst door: Pieter ()

Het gesprek in het vliegtuig wordt afgevangen door een bassistation in de cabine, die het signaal via een satelliet doorgeeft aan een grondstation. De techniek is nog niet geweldig, zo blijkt uit testervaringen.
Het ongemak veroordeeld te zijn tot andermans telefoonconversaties was reden voor de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen het bellen in vliegtuigen te verbieden, zelfs als binnenkort via WiFi het in principe mogelijk zou zijn internetbelprogramma`s als Skype aan boord te gebruiken.
🙁

Geplaatst door: Berend ()

Is de techniek die ze hier gebruiken niet gewoon satelliettelefonie waarbij het signaal in het vliegtuig als gsm-signaal gesimuleerd wordt, zodat je het met je GSM telefoon kunt gebruiken ipv met dure satelliet telefoons? Weet iemand dit?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie