Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Mobiel bellen in buitenland nog steeds te duur

Leestijd: 2 minuten

Internationaal bellen per gsm is nog steeds erg duur. Dit concludeert de Europese Commissie uit onderzoek dat het dinsdag openbaar maakt. Brussel probeert de tarieven al een tijdje te verlagen.

Het tarief voor een buitenlands gsm–gesprek blijkt gemiddeld vier keer hoger dan een binnenlands mobiel gesprek. Bellers betalen nog steeds gemiddeld 4 tot 6 euro voor een internationaal gesprekje van vier minuten.  In sommige gevallen kost zo'n gesprek meer dan 12 euro.

Een overweldigende meerderheid van ondervraagde EU-burgers (70 procent) vindt dat de EU moet ingrijpen, zodat buitenlands bellen even duur is als binnenlands bellen met de gsm. Dat is maandag gemeld door de woordvoerder van EU–commissaris Viviane Reding. 

Reding heeft gsm-bedrijven meermalen gewaarschuwd dat ze hun tarieven moeten verlagen. In juli heeft ze uiteindelijk een wetsvoorstel ingediend bij het Europees Parlement en de EU-landen. Vanaf de zomer 2007 zijn bedrijven dan gedwongen om buitenlandse gsm-bellers lagere prijzen te berekenen.

Afgelopen zomer zijn T-Mobile, Orange, Telecom Italia, Telenor, TeliaSonera en Wind overeengekomen  om vrijwillig  de prijzen te verlagen. De grote mobiele telefoonmaatschappijen in Europa willen de groothandelstarieven voor bellen en gebeld worden in het buitenland (roaming) halveren. 'Dit toont aan dat de marktwerking binnen de mobiele telefoonindustrie functioneert en er dus geen noodzaak tot regelgeving bestaat,' aldus  T-Mobile International. 

Eerder had Vodafone al aangekondigd de 'roamingkosten' met minimaal 40 procent te zullen verlagen.

Zie ook: Vakantiebellen.com

Geactualiseerd: dinsdag 7 november 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie