Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobiel bellen buiten EU peperduur

1 reactie

Reizigers die van buiten de Europese Unie met de gsm naar huis willen bellen, kijken tegen peperdure facturen aan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse Informa Telecoms and Media. 

Veel aanbieders hebben hun tarieven fors opgetrokken, nu ze voor mobiel bellen binnen de EU nog maximaal 49 cent per minuut mogen vragen. Dat heeft tot honderden miljoenen euro's aan inkomstenverlies geleid. Veel bedrijven proberen dat gedeeltelijk te compenseren met torenhoge roaming-tarieven buiten de EU. Volgens het Britse onderzoeksbureau is 'roaming' in die landen gemiddeld tien tot 25 procent duurder geworden ten opzichte van 2006.

Zo zijn Europeanen ruim 24 procent meer kwijt als ze vanuit Afrika naar huis bellen. Duitsers betalen in dat geval zelfs 164 procent meer. Een gesprek vanuit China kost elf procent meer, vanuit India 14,5 procent, vanuit het Midden-Oosten twaalf procent en negen procent vanuit Rusland. Bellen vanuit de VS en Japan is wel goedkoper geworden. Voorbeelden voor Nederlandse bellers hebben de onderzoekers niet.

Zie Vakantiebellen.com voor Nederlandse tarieven voor bellen in en vanuit het buitenland; ook buiten de EU 

Reacties (1)

Geplaatst door: Sverige ()

Het is zowel binnen als buiten de EU veel goedkoper om te bellen met een internationale simkaart zoals United Mobile waarmee je geen roamingskosten hebt en belt voor 29ct/min naar vaste lijnen. Ook Globalsim is goedkoper dan de reguliere Nederlandse simkaarten. Bij hen ook geen roamingskosten en bellen vanaf 39ct/min.
Ook sms`en is veel goedkoper... 29 ct per sms`je...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie