Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Mobiel bellen bedreigt vruchtbaarheid mannen

Leestijd: 1 minuut

Het aantal uren dat een man per dag mobiel belt, kan invloed hebben op zijn vruchtbaarheid. Hoe meer hij belt, hoe lager het aantal zaadcellen en hoe lager de kwaliteit van het sperma.

Die conclusie hebben wetenschappers deze week voorgelegd op de jaarlijkse conventie van de American Society for Reproductive Medicine.

Wetenschappers in Cleveland, Mumbai en New Orleans zochten 364 mannen op en vergeleken het gsm-gebruik met het aantal zaadcellen.

Mannen die meer dan vier uur per dag mobiel bellen, hebben gemiddeld 23% minder zaadcellen dan mannen die niet bellen. Ongeveer een vijfde (21%) van de mannen die dagelijks bellen, hebben een "normaal" aantal zaadcellen, bij mannen die niet bellen is dat 40 procent.

Volgens de wetenschappers kan het effect van gsm's op sperma te wijten zijn aan de elektromagnetische stralen van de toestellen of de hitte die ze genereren. "Verdere studies zullen wel nodig zijn", zo luidt het.

Bron: Gazet van Antwerpen

Geactualiseerd: woensdag 25 oktober 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie