Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

MMS voor de prijs van SMS met Hi

Leestijd: 3 minuten

Met onmiddellijke ingang heeft Hi de tarieven voor het versturen van MMS-berichten radicaal verlaagd: tot het einde van het jaar is een MMSje net zo voordelig als een SMSje. Dit heeft Hi zojuist bekendgemaakt. 

Hi abonnees sturen multimediaberichten met foto, video, tekst en geluid naar keuze vanaf 5 cent; Hi prepay klanten betalen 9 cent, voorheen was dat 49 cent per bericht. Hiermee duidt Hi zichzelf aan als 'hét merk voor mobiele messaging in Nederland, of het nou gaat om MMS, SMS, e-mail of chatten.' Hoe het (Hi) ook zij, Hi was destijds ook de eerste drastische verlager van de SMS-tarieven, waarna een ware SMS-prijzenoorlog volgde.

Hi zegt in het persbericht: 'Moderne mobieltjes bieden veel meer mogelijkheden dan alleen bellen en tekstberichten versturen. Uit onderzoek van TNS/Nipo blijkt dat 34% van alle mobiele telefoons in Nederland voorzien is van een flink kleurenscherm en een ingebouwde camera, een percentage dat alsmaar toeneemt. Wie zo’n ‘camphone’ op zak heeft, maakt daar ook graag gebruik van; 86% maakt regelmatig kiekjes met hun mobiele telefoon. Maar de foto’s blijven vaak op het mobieltje zitten, terwijl het juist leuk is om deze momenten te delen; één beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Nog maar één op de vier mensen met een mobieltje met camera verstuurt wel eens een foto per MMS – dit komt neer op 8% van de totale bevolking. Ter vergelijking: bijna driekwart van de Nederlanders gebruikt de mobiele telefoon om SMSjes te versturen.'

Marco Visser van KPN Mobiel in Nederland: “Vooral jongeren vertellen ons dat ze graag foto’s willen versturen en ontvangen, maar zien MMS veelal als te duur. Met Hi maken we daar een einde aan; een MMS is nu net zo voordelig als een SMS, alleen veel leuker. Twee jaar geleden hebben we het voortouw genomen om de SMS-prijzen in Nederland flink te verlagen, met als gevolg dat er nu meer SMSjes worden verstuurd dan ooit. We verwachten dat deze stap een soortgelijke stimulans zal zijn voor MMS.”

De komende maanden gaat Hi een omvangrijke reclamecampagne inzetten om zijn voordelige MMS-tarieven te ondersteunen. Onder de noemer ‘Hi Love’ zal Hi overal hoor- en zichtbaar zijn via tv, radio, dagbladen, abri’s, billboards en online.

Ook na de actieperiode blijft MMSen met Hi voordelig: vanaf begin volgend jaar kost een MMS-bericht hetzelfde als twee SMSjes, ongeacht het abonnement. Op Bellen.com zijn de nieuwe tarieven vanaf morgen te vergelijken in de Belwijzer Mobiel en de Tariefvergelijking.

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie