Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Minister wil beleid van 0900-nummers vernieuwen

Tegen bedrijven, die internetters tegen hun wil automatisch verbinding laten maken met betaalde 090X-telefoonnummers, wordt  op dit moment niet voldoende effectief opgetreden. Dat zegt minister Brinkhorst  in antwoord op kamervragen van Martijn van Dam (PvdA).

Deze zogeheten 'autodialers' worden onder meer gebruikt door pornosites die hun bezoekers op deze manier laten betalen. Het komt regelmatig voor dat mensen die onbewust een autodialer installeren elke keer als ze contact maken met internet, direct inbellen op een duur 0900- betaalnummer.

Bij klachten over deze problematiek kan de consument terecht bij de Stichting Informatiedienstencode (Stic) of, sinds 1 januari 2004, bij de Stichting Onafhankelijke Commissie Informatienummers (OCI). Dit kan alleen in die gevallen dat de klacht betrekking heeft op de transparantie van tarieven van betaalde informatienummers waarmee een verbinding tot stand is gebracht.

In de praktijk is gebleken dat de klachten onvoldoende opgelost kunnen worden. Brinkhorst wil daarom harder gaan optreden tegen de aanbieders van autodialers "op basis van adequater sanctiebeleid". Ook heeft de minister het voornemen om het beleid ten aanzien van de transparantie van tarieven van informatienummers te vernieuwen. Hierdoor hoopt hij  het probleem in de toekomst zoveel mogelijk te minimaliseren.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie