Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Miljoenenfraude met gsm's

Leestijd: 1 minuut

Fraude met gsm-abonnementen kosten consumenten en telecombedrijven jaarlijks tientallen miljoenen euro's. Het gaat vooral om abonnementen die via internet afgesloten worden. Dat bericht RTL Z woensdag.

Criminelen gebruiken persoons- en bankgegevens om zo een mobiel abonnement af te sluiten. Daarmee kunnen ze op andermans kosten bellen.

Een crimineel bemachtigt bijvoorbeeld een kopie van een paspoort en het bankrekeningnummer van zijn slachtoffer. Andere gegevens, zoals bankafschriften en adresgegevens worden gewoon vervalst. Met deze valse gegevens wordt via internet een abonnement met gratis mobiele telefoon afgesloten.

Volgens de gsm-providers is het bedrag dat verduisterd wordt, aanzienlijk. Vodafone schat de fraude op ‘miljoenen per maand, voor ons en andere providers’. Toch worden er geen verscherpte controles uitgevoerd, omdat de kosten niet tegen de baten zouden opwegen.

De politie is op de hoogte van deze manier van de fraude en is er mee bezig. Maar door drukte van de recherche is het echter geen prioriteit.

Zie ook: Belwijzer Mobiel

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie