Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Microsoft neemt mobiele tak Nokia over

door Jeanet Woldring

Microsoft neemt de smartphone divisie van het Finse telecombedrijf Nokia over voor 5,44 miljard euro. Op Skype na is dit de duurste overname van het bedrijf. Microsoft mag de naam en het logo van Nokia tien jaar gebruiken op de bestaande modellen.

Volgens vertrekkend Microsoft CEO Steve Ballmer heeft het samenwerkingsverband met Windows Phone in de laatste tweeënhalf jaar 'geweldige resultaten opgeleverd, met de prachtige Lumia 1020 als goed voorbeeld.' Het zou voor geweldige groei gezorgd hebben. Desondanks heeft Windows Phone wereldwijd maar een marktaandeel van 3,5 procent. Met deze aankoop zal Microsoft deze groei proberen te versnellen.

Nokia is de belangrijkste fabrikant van smartphones die draaien op het besturingssysteem Windows Phone, dat is gemaakt door Microsoft. Jarenlang was Nokia de grootste speler op de markt van mobiele telefoons, maar verloor zijn koppositie toen smartphones in opmars kwamen. 

In 2007 had het bedrijf nog circa 50 procent van de internationale smartphonemarkt in handen, in 2013 nog maar zo'n 4 procent. Het marktaandeel van iPhones en Android-toestellen groeide ten koste van de Finse fabrikant. 

Nokia zal doorgaan als onafhankelijk bedrijf, met focus op netwerkinfrastructuur, haar kaart- en locatieplatform HERE en verdere technologische ontwikkelingen.

Foto: Steve Ballmer tijdens Internet Experience in Rotterdam, visitekaartje uitreikend aan Ben Woldring (2000)

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2013
Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie