Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Met welke budget smartphone speel je Pokémon Go?

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

pokemon-go.jpgDe populairste game op de smartphone van dit moment is Pokémon Go. In Pokémon Go heb je slechts één doel: alle 151 Pokémon verzamelen en de beste trainer ter wereld worden. Welke smartphones onder de 200 euro zijn Pokémon Go ready?

Met welke smartphone kun je Pokémon Go spelen?

Heb je in de afgelopen twee jaar een nieuw toestel gekocht, dan is de kans redelijk groot dat je Pokémon Go op je smartphone kunt spelen. Je hebt een recente iPhone of Android 4.4 KitKat besturingssysteem en minimaal 2 GB werkgeheugen nodig om het spel goed te laten draaien. Ben je aan een nieuwe smartphone toe en wil je niet de hoofdprijs betalen? Wij hebben de beste toestellen uitgezocht die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben én geschikt zijn voor Pokémon Go. Deze modellen bezitten in ieder geval een gyroscoop. Niet omdat je het spel anders niet kunt spelen, maar het vangen van Pokémon wordt er wel aantrekkelijker door. Hoe dat komt? Als je een Pokémon tegenkomt kun je hem zien in 'Augmented Reality-modus' of met een algemene achtergrond. AR-modus maakt gebruik van de camera en gyroscoop om een beeld van een Pokémon weer te geven alsof deze zich in de echte wereld bevindt (bron Wikipedia). Toch zijn er ook nadelen.

Filter op gyroscoop in de Toestelwijzer

features.jpgOp Bellen.com kun je in de Toestelwijzer filteren op gyroscoop. Klik op 'Toon meer filteropties' en vink 'gyroscoop' aan. Als je vervolgens op 'Kosten' sorteert, verschijnen de goedkoopste modellen bovenaan. Je zult zien dat er maar liefst 7 toestellen getoond worden voorzien van deze feature voor nog geen 200 euro. Onder alle smartphones waarmee je Pokémon Go kunt spelen is de iPhone 6s Plus 128 GB het duurst, met een prijs van 969 euro. De goedkoopste is de Wiko Pulp 4G voor maar 143 euro! 

Beste Pokémon Go smartphones tot 200 euro mét gyroscoop

Wij zochten de, naar mijn mening, drie beste toestellen uit qua prijs-kwaliiteitverhouding: 

WileyFox Swift

wileyfox-swift-2.jpg

De WileyFox Swift is eind 2015 uitgekomen. Het toestel beschikt over 2 GB werkgeheugen en een batterij van 2500 mAh. Er zit een snelle processor op en een 13-megapixel camera. De Swift beschikt over alle specificaties die je moet hebben voor het spelen van de game en dat voor maar 149 euro. Wil je een WileyFox Swift met abonnement? Wil je de WileyFox los bestellen bij Belsimpel dan zit er een levertijd op van 1 week. 

Wiko Fever

Wiko-Fever2.jpg

Met de Wiko Fever speel je Pokémon Go gemakkelijk in het donker. De telefoon heeft een glow-in-the-dark frame. Verder beschikt de Fever over een 5,2-full HD scherm, een 2900 mAh-batterij, een 13-megapixel camera, dual sim en natuurlijk een gyroscoop. De telefoon kost los 189 euro en is eind 2015 op de markt verschenen. 

Wiko Pulp 4G

wiko pulp 4g.jpg

Een andere smartphone van het merk Wiko is de Wiko Pulp. Met ook een goede batterij, 2 GB werkgeheugen en een 13-megapixel camera is de Pulp geschikt voor het spelen van Pokémon Go. De smartphone is nog goedkoper dan de Fever, namelijk 143 euro. Let op! Er zit een levertijd op van 1 week bij Belsimpel. 

In het overzicht met smartphones onder de 200 euro verschijnen ook Motorola toestellen. Qua specificaties zijn ze minder geschikt om Pokémon mee te spelen dan bovengenoemde smartphones. (peildatum 2-8-2016)

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie