Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met SkypeOut wereldwijd goedkoper bellen

De internet telefoniedienst Skype maakt het vanaf vandaag mogelijk om wereldwijd naar vaste en mobiele telefoons te bellen. Tot nu toe was het alleen mogelijk naar andere internetgebruikers te bellen. 

De nieuwste versie van Skype bevat de dienst SkypeOut, die gebruikers in staat stelt om tegen lage tarieven te bellen met mobiele en vaste telefoons.

Deze  telefoontjes zijn in tegenstelling tot de internettelefoontjes van  Skype dus niet gratis. Volgens Niklas Zennström, CEO van Skype en maker van het uitwisselprogramma Kazaa, liggen de prijzen echter een stuk lager dan normaal.

Skype-bellers kunnen vanaf twee cent per minuut bellen naar vaste telefoonnummers in 22 landen, waaronder de VS, Rusland en Australië. Naar Europese bestemmingen, zoals Frankrijk, Italië en Nederland komt er 15% BTW overheen. Telefoontjes naar bijzondere bestemmingen én naar mobiele telefoons kosten meer. Zo kost het bellen naar Afghanistan bijvoorbeeld 33 cent per minuut.

Wie via Skype naar gewone telefoonnummers wil bellen, moet van tevoren betalen. Het minimum prepaidbedrag voor de dienst is tien euro. Wie korter dan 5 seconden verbinding heeft, hoeft niets te betalen.  Er wordt per minuut afgerekend. 

Wie de SkypeOut tarieven vergelijkt met de 'gewone' internationale beltarieven op Bellen.com komt tot de conclusie dat via een gewone telefoon nog goedkoper naar de VS gebeld kan worden. Zo kan men met Bel1649 al voor 1 cent per minuut met iemand aan de overkant van de oceaan spreken. Dat is goedkoper dan het bellen met je buurman. Voor de mensen zonder vaste telefoon lijkt deze methode echter een heel aantrekkelijk alternatief.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie